Haberler

Büyükerşen’e Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü Verildi

Güncelleme:

Kabataş Lisesi Camiası'nın Her Yıl Verdiği "Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü" Bu Yıl Oybirliği İle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e Verildi.

Eski Devlet ve Maliye Bakanlarından Merhum Adnan Kahveci'nin, 1966 yılında mezun olduğu kabataş lisesi camiası'nın her yıl verdiği "adnan kahveci devlet adamı onur ödülü" bu yıl oybirliği ile büyükşehir belediye başkanı prof. Dr. Yılmaz büyükerşen'e verildi.

Ödül dağıtım töreni 12 Ocak Çarşamba günü (dün), İstanbul Feriye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu yapan tiyatro sanatçısı Ercan Bostancıoğlu, Yılmaz Büyükerşen'in Anadolu Üniversitesi'ni dünya çapında bir eğitim kurumu haline getirdiğini vurgulayarak "Yılmaz Büyükerşen yalnız kaldığı zamanlarda bile hedefinden hiçbir zaman şaşmadı.

Bütün güçlüklere rağmen Eskişehir'in, çağdaş şehircilik uygulamalarıyla kültür sanat yatırımlarıyla nasıl bir dünya şehri yapılabileceğini herkese gösterdi. Kendisini bu anlamlı ödülden dolayı kutluyorum" dedi.

Yılmaz Büyükerşen ise bir zamanlar öğrencisi olmayı çok istediği Kabataş Lisesi'nden ödül almaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyerek "Sayın Adnan Kahveci'yi de bir kez daha rahmetle anıyorum. Kabataşlılar Derneği'nin tüm üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı törende ayrıca, "Ahmet Taner Kışlalı Aydın Adam Onur Ödülü" Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na, "Behçet Necatigil Edebiyat Onur Ödülü" Hilmi Yavuz'a, "Nehar Tüblek Karikatür Onur Ödülü" merhum Turan Selçuk'a verildi.

Ayrıca, yapılan anket sonuçlarında "2010'un En İyileri Ödülleri"nden "En İyi Köşe Yazarı Ödülü" Yılmaz Özdil'e, "En İyi Haber Spikeri Ödülü" Uğur Dündar'a, "En İyi Yazar Ödülü" Ayşe Kulin'e, "En İyi Tiyatro Oyuncusu Ödülü" de Müjdat Gezen'e verildi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title