Haberler

Büyükelçilerin Kebap Keyfi

Büyükelçilerin kebap keyfi İhracatın patronları pişirdi, büyükelçiler yediGAZİANTEP - Gaziantep'te bulunan 74 ülkeden 176 büyükelçi ve bürokrat için piknik düzenlendi.

Büyükelçilerin kebap keyfi

İhracatın patronları pişirdi, büyükelçiler yedi

GAZİANTEP - Gaziantep'te bulunan 74 ülkeden 176 büyükelçi ve bürokrat için piknik düzenlendi. Piknikte büyükelçiler ve yabancı ülke temsilcileri, ihracatçıların pişirdiği kebabın tadını çıkardı.

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri koordinesinde gerçekleştirilen "Büyükelçiler Gaziantep Buluşması" kapsamında, 74 ülkeden 44'ü büyükelçi olmak üzere ülke temsilcilerinden oluşan 176 kişilik heyet için Erikçe Ormanlarında piknik etkinliği düzenlendi. Pikniğe TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ve protokol mensupları katıldı. Misafirler piknik alanına kurulan devasa açık büfede, Gaziantep mutfak kültürünün en lezzetli menülerinin tadına baktı.

Kadınlar baklavaya, erkekler kebaba ilgi gösterdi

Gelen heyet için açılan çadırlarda, antep fıstığı, çiğ köfte, kebap ve baklavaya kadar yöre mutfağına ait birbirinden lezzetli menüler hazırlanırken, yayık ayran ve şerbet de gibi içecekler de ikram edildi.

İhracatın patronları ocak başında

Büyük beğeni kazanan piknik etkinliğinde, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ocak başına ve baklava standının başına geçerek yabancı konuklara kendi elleriyle yemeklerden ikram etti. Piknikte başkanların pişirdiği kebapların tadına bakan büyükelçiler yemeklerin çok lezzetli olduğunu söylediler. Bazı büyükelçiler ise, alan kurulu olan dev mangalın başına geçerek kebap pişirdi. Pikniğe katılanlar gördükleri misafirperverlikten etkilendiklerini ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'ya teşekkür ettiler. Gaziantep'in ünlü sahre etkinliğini yaşayan büyükelçiler kurulan sahnede gerçekleştirilen mini konserler ve halkoyunları gösterileriyle de güzel bir Pazar geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziantep Valiliği Mehmet Büyükekşi Fatma Şahin Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title