Haberler

Büyükelçiler, Ağaç Dikim Törenine Katıldı, Seramik, Tekstil ve Deri Fabrikalarını Gezdi

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubunun daveti üzerine Uşak'a gelen Afrika'daki 21 ülkenin büyükelçileri, ağaç dikim törenine katıldı, seramik, tekstil ve deri fabrikalarını ziyaret etti.

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubunun daveti üzerine Uşak'a gelen Afrika'daki 21 ülkenin büyükelçileri, ağaç dikim törenine katıldı, seramik, tekstil ve deri fabrikalarını ziyaret etti.

Büyükelçiler, Değirmendere mevkisinde Ruanda'da gelenek olarak yaşatılan Umuganda Ağaç Dikim Töreni'ne katıldı.

Vali Salim Demir, burada yaptığı konuşmada, büyükelçilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ruanda'da her fert yılda mutlaka en az iki ağaç dikimi yaparmış. Hafta sonları gerçekleştirilen ağaç dikim törenlerine 'Umuganda' denirmiş. Biz de bugün burada dostluğumuzu pekiştirmek amacıyla ağaç dikeceğiz." dedi.

Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ise ülkesinde ağaç dikimine büyük önem verildiğini, bu şekilde dünyayı korumayı amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ağaç diken büyükelçiler, bunların üzerine isimlerinin yazılı olduğu künyeleri astı.

Büyükelçiler, daha sonra Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil ve seramik fabrikaları ile Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki deri firmalarını gezdi.

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ise gazetecilere yaptığı açıklamada, iki günlük ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Ziyaretle Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında siyasi, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Tunç, "Büyükelçiler kentimizin ekonomik gücünü gördü, özellikle tekstil sektörüne ilgi gösterdi. Ümit ediyorum bu tür etkinlikler, ülkeler arası ticaretin gelişmesine vesile olacak." dedi.

Büyükelçiler, daha sonra Uşak'tan ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Değirmendere Afrika Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title