Haberler

Büyükelçi’den Öner’e Ziyaret

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota’yı Kabul Etti.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota’yı kabul etti.

Antalya’da bulunan Büyükelçi Bakota, Başkan Öner’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi konuşuldu. Turizm kenti Antalya’yı ziyaret etmekten onur duyduğunu söyleyen konuk Büyükelçi “Hirvatistan ve Türkiye arasında tarih boyunca çok yoğun ilişkiler olmuştur. Önümüzdeki zamanlar için bütün olumlu faaliyetleri araştırmak, geliştirmek ve ilişkilerimizi ilerletmek istiyoruz. Bundan dolayı Antalya’yı ziyaret ediyorum. Antalya’da turizm sektörüne yönelik çok güzel yatırımlar yapılmış. Antalyalı turizmcileri, Hırvatistan’a da yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Büyükelçi Bakota, bir heyetle birlikte Öner’i, Hırvatistan’a davet etti. Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi’ni, Kepez’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti. Öner, “Hırvat halkı ile geçmişten bugüne dostane ilişkilerimiz olmuştur. Bu ilişkinin, bundan sonra da aynı şekilde gelişerek devam edeceği inancındayım. Temenni ediyorum ki Sayın Büyükelçi, şehrimizi gezdikten ve ilgili ziyaretlerinden sonra şehrimiz hakkında müspet intibalarla ayrılacaktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Öner, konuk Büyükelçiye ziyaret anısına çini vazo hediye etti.

(SÇ-SÇ-Y) 17.04.2008 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title