Haberler

Büyükelçi Sinirlioğlu'na "Aa 2017 Yıllığı"

NEW Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'na Anadolu Ajansı (AA) 2017 Yıllığı takdim edildi.

NEW Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'na Anadolu Ajansı (AA) 2017 Yıllığı takdim edildi.

AA Amerika Bölge Editörü Ertuğrul Cingil, Büyükelçi Sinirlioğlu'nu makamında ziyaret ederek Ajansın 2017 yılındaki fotoğraf ve haber arşivinden hazırladığı yıllığı sundu.

Her yıl titizlikle hazırlanan almanak için AA'ya teşekkür eden Sinirlioğlu, fotoğraf alanında Anadolu Ajansının dünyada çok farklı bir şöhreti ve başarılı çalışanları olduğunu söyledi.

Bu almanakta yoğun bir yılın resmedildiğini ve her bakımdan başarılı bir çalışma olduğunu belirten Sinirlioğlu, "Anadolu Ajansı, haber ajansları arasında yerini her geçen gün profesyonelliğiyle, titiz çalışmalarıyla sağlamlaştırıyor, güçlendiriyor, bundan biz de gurur duyuyoruz." dedi.

Geçen yılın yoğun bir dönem olduğunu kaydeden Sinirlioğlu, gazetecilerin basın perspektifiyle, kendilerinin de diplomasi perspektifiyle dünya ile Türk dış politikası gündemindeki birçok olayı birlikte takip ettiğini dile getirdi.

Büyükelçi Sinirlioğlu, "Birleşmiş Milletlerdeki faaliyetlerin sadece Türkiye'ye değil dünyaya aktarılmasında da Anadolu Ajansı fevkalade önemli bir rol oynuyor. BM'nin günlük bütün dünya basınından derledikleri bültenlerinde Anadolu Ajansının da sık sık önemli haberleriyle yer aldığını görüyoruz ve bundan da ayrıca gurur duyuyoruz." diye konuştu.

İletişimin gerek uluslararası ilişkiler gerekse dış politikanın yürütülmesinde en önemli enstrümanlardan biri olduğuna değinen Sinirlioğlu, Anadolu Ajansının hem Türkiye ve Türk diplomasisinin olaylar karşısındaki tavrını, tutumunu dünyaya yansıttığını hem de dünyada olup bitenleri Türkiye'ye aktardığını ifade etti.

Ajansın, uluslararası gündemde yer alan birçok olayı dünya kamuoyunun öğrenmesini sağladığını ve bu alanda önemli katkılarının olmaya başladığını anlatan Sinirlioğlu, farklı dünya dillerinde yayınların etkili olduğunu, önemli yerlerden, başkentlerden aktarılan haberlerin dünya basını tarafından da izlendiğini ve kullanıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Feridun Sinirlioğlu Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title