Haberler

"Büyükelçi Ataması Fiyaskodur"

Balıkesir'in Bandırma İlçesiÆnde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yeni büyükelçi atanmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Büyükelçi ataması Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için fiyaskodur" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı Bandırma gezisine Akaksal Beldesi'ni ziyaret ederek başladı. Aksakal Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Üstün Taşdemir'i makamında ziyaret eden Bölükbaşı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'deki basın kuruluşlarının Mısır'daki gelişmelere gereğinden çok hassasiyet gösterdiğini öne süren Bölükbaşı, "Mısır'la yatıyor Mısır'la kalkıyoruz. Bunu da anlayabilmiş değilim. Ülkemiz dışındaki basın kuruluşlarını da yakından takip ediyorum hiç birisi ülkemiz basını kadar Mısır'daki gelişmelere yer vermiyor. Mısır'ın yangını Mısır'ındır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önerdiği başkanlık sistemi Hüsnü Mübarek Mısır'daki başkanlık sistemidir. Onun durumu da ortadadır. Onu da binlerce Mısırlı Tahrir Meydanında götürecekler. Bizim derdimizde Recep Tayyip ErdoğanÆdır.Onu da 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerde götüreceklerö dedi.

Bölükbaşı, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan ve yurt dışında bulunan Turan ÇömezÆin aday gösterilmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Turhan Çömez'in partimizden aday gösterilmesi söz konusu değildir. Bu konuda her hangi bir şey görüşülmedi. Ancak bildiğimiz bir şey var.Geçtiğimiz günlerde partimize katılan, bölücübaşı Abddullah Öcalan'ı, Şemdin Sakık'ı Erbil'den alıp getiren emekli Korgeneral Engin Alan'ın 22.dönemde partimizden milletvekili olarak parlamentoya gireceğizdiröşeklinde konuştu.

Deniz Bölükbşı, Bandırma Ticaret Odası'nı ziyaret ederek Osman Kocaman ile görüştü. Partisinin ilçe başkanlığı ziyaretinde gündemle ilgili açıklamalar yapan Bölükbaşı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın af kapsamına dahil edilmeye çalışmasını eleştirdi.

AKPÆnin 12 Haziran seçimlerinde ayakta kalırsa yeni anayasada PKK'nın taleplerini taksit taksit hayata geçirecek bir anayasa süreci başlatacağını bildiren Bölükbaşı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran tarihi sonrasına vadeli çek vermiştir.Bunun içinde teröristlerin topluma kazandırılması da örtülü af da vardır. İmralı canisini siz muhatap alıp gizli pazarlıklar yaparsanız önce beni ev hapsine alın sonrasında da serbest bırakın talepleri ile karşınıza çıkması kimseyi şaşırtmamalıdır. Artık cesaretlenmişlerdir 8 yılda kim cesaret vermiştir? Araştırıldığında karşımıza iki isim çıkar biri AKP diğeri ise Recep Tayyip ErdoğanÆdırö dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, geçen yıl Türkiye'nin Lefkoşa BüyükelçiğiÆne atanan Kaya Türkmen'in görevden alınarak yerine Halil İbrahim Akça'nın atanmasını fiyasko olarak değerlendirdi. BölükbaşıöBaşbakan açılan pankart nedeni ile tüm Kıbrıs halkını töhmet altında bırakacak sözler söylemiştir. Ermenistan ile protokol macerasından sonra Azeri kardeşlerimizi inciten Başbakan, KKTC halkını inciterek töhmet altında bırakmıştır.

6-6.5 ay önce göreve başlayan büyükelçi Kaya TürkmenÆin yerine Türk yardım heyeti başkanı H.İbrahim AkçaÆnın atanması ile Kıbrıs halkından son seçimlerin acısını çıkarmıştır. Bu olay Dışişleri Ahmet Davutoğlu için fiyaskodur. Dışişleri BakanlığıÆnın onurunu ve haysiyetini koruyamayan Sayın DavutoğluÆnun dış politikada TürkiyeÆnin hassasiyetini ve onurunu ne kadar koruyacağı ortaya çıkmıştır. Atanan büyükelçi alt sıralarda bir müşavirdi.Şimdi alt sıralardaki birinin alınıp büyükelçi olarak atanması büyükelçilik tarihinde büyük bir rezalettir. Bu zatÆın AKP için önemi nereden geliyor. bilmiyorum. Geçmişinin bu açıdan araştırılmasında yarar görüyorumö dedi.

Deniz Bölükbaşı, KKTCÆ de bu eylemleri yapanların başbakanın yol arkadaşları olduğunu iddia ederek, ô2004 yılında Annan Planı da bugün eylem yapanlar başbakan ile aynı safta yer alıyorlardı. Bunlar ôYes Annemö mitinglerini organize eden şahıslardıö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title