Haberler

Büyükdere Halk Merkezi Açıldı

Odunpazarı Belediyesi’nin Orhangazi, Emek, Vadişehir ve Gökmeydan’dan sonra beşinci halk merkezi olan Büyükdere Halk Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Odunpazarı Belediyesi'nin Orhangazi, Emek, Vadişehir ve Gökmeydan'dan sonra beşinci halk merkezi olan Büyükdere Halk Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Büyükdere Mahallesi, Şehit İbrahim Özdamar Sokak, Odunpazarı Belediyesi Gazi Park Kız Yurdu arkasında bulunan Büyükdere Halk Merkezi'nde müzik ve ders salonu olmak üzere 2 oda, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, 1 spor merkezi, 1 de sinema salonu bulunuyor. Büyükdere Halk Merkezi'nde bulunan kütüphaneye şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in adı verilirken, Başkan Kurt açılışa katılan çocuklara Çocuk Hakları Sözleşmesi Kitabı hediye etti.

Açılışa, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un yanı sıra Hasan Hüseyin Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydın Ünlüce, CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ferah Özkara, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Büyükdere Mahallesi'nin kendileri için önemli mahalleler arasında olduğunu belirterek, "Her dönem bizim yüzümüzü güldüren ve bize bizi fark ettiren mahallemiz. Biz de Büyükdere'ye karşı görevimizi yerine getirmek için elimizden ne geliyorsa yapmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Büyükdere Halk Merkezi'nin Odunpazarı Belediyesi'nin açtığı beşinci halk merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Doğru işler yapacağız, doğru bir dünya oluşturacağız. Onun içinde önce halk eğitimi, önce kültür, önce insanlık diyeceğiz. Halk merkezleri Odunpazarı Belediyesi'nin Odunpazlılara yaptığı hizmetlerin en önemlilerinden birisi. Şu anda açacağımız Büyükdere Halk Merkezi beşinci halk merkezimiz. Ağustos ayı sonuna kadar 10 tane halk merkezini açmış ve faal hale getirmiş olacağız. Bu yıl halkın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları bu şekil ile biçimlendireceğiz. Burası hem kadınlarımızın eğitimine hem çocuklarımızın eğitimine hem onların zamanlarını iyi değerlendirmesine olanak sağlayacak bir merkez olacak. Spor yapılacak, ders çalışılacak, satranç oynanacak, öğrenilecek; müzik, İngilizce kursları yapılacak. Böylelikle yeni bir dünyanın kapısını aralayacağız. Büyükdere Halkı bunu hak ediyor ve Büyükdere Halkı'na bu görevi yapmak bizim en önemli işimiz. Şimdi burada ayrıca spor salonumuz var. Odunpazarı Bölgesi'nde olmayan bir cep sineması var. Kütüphanede çocuklarımız dünyaya açılacak. İşte Hasan Hüseyin'i öğrenecek Kemal Tahir'i öğrenecek, Nazım Hikmet'i öğrenecek okuyacak ve böylelikle dünyayı kucaklayacak. Ben bugün sadece bu açılış için Ağlasun'dan kalkıp gelen sevgili hocam Sayın Azime Korkmazgil'e çok teşekkür ediyorum. Hasan Hüseyin Korkmazgil benim için önemli bir şair. Geçmişten beri sevdiğim, takip ettiğim bir şair, onun ufkunu Büyükdere halkının yakalayacağını inanıyorum. O ufukla dünyaya bakacağımıza da inanıyorum. Bu nedenle bu bölgedeki kütüphanemizin adını Hasan Hüseyin Korkmazgil koyuyoruz."

"Hedefimiz 10 bin kitaplı kütüphaneler"

Halk Merkezleri'nde bulunan kütüphanelerde şuanda 5 bin kitap olduğunu aktaran Başkan Kurt, hedeflerinin 10 bin kitaplı kütüphaneler olduğunu vurguladı. Gökmeydan Halk Merkezi'nde bulunan kütüphanenin adının da Kemal Tahir Kütüphanesi olduğunu açıklayan Başkan Kurt, "Emekte Fakir Bayburt Kütüphanesi, başka bir yerde Nazım Hikmet Kütüphanesi olacak. Bunları Eskişehirlilere sunacağız ve bütün Eskişehir'in yararlanmasına hasredeceğiz. Odunpazarı Belediyesi halkın sorunlarına uzun vadeli bir çözüm öneren, çözüm ortaya koyan politika izliyor hiç kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Biz yolumuza yürüyeceğiz. Dim dik yürüyeceğiz, dosdoğru yürüyeceğiz. Buradan Türkiye'yi kurtaracak bir zaferi elde edeceğimize inanıyorum. Doğru, halkçı belediyeciliği gerçekleştireceğiz" dedi.

Azime Korkmazgil: "Sizinle sizlerin arasında hasan hüseyin'i anıyoruz"

Açılışta konuşma yapan bir diğer isimde Büyükdere Halk merkezi'nde yapılan kütüphaneye adı verilen şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil oldu. Kokrmazgil, "Onunla onun mücadelesinin omuzdaşı olarak sadece 20 yıl yaşadım. 30 yıldır da onun arşivini, gün ışığına çıkmamış yapıtlarını toparlamaya çalışıyorum. Hasan Hüseyin hocam 89 yaşında, sanki aramızda gibi. Çünkü yazdığı her türlü kötülüğe karşı, barış uğrunda inanmış bir ozan olarak yazdıklarının tümü bugün güncelde. 50 yıl önce, 40 yıl önce, 30 yıl önce yazdıkları bugünde geçerlidir. Ne mutlu bana ki aramızdayım. Onun isminin yaşatılması için oluşturulmuş bu girişim çok büyük heyecan veriyor bana. Burdur Ağlasun'dan geldim, size kitaplarını da getirdim. Size Hasan Hüseyin hakkında onun yaşam öyküsünü yaşatmaya çalıştığınız bu günlerde, 2 ciltte başlangıçtaki yazdıklarımı getirdim. Fırsatınız olurda okursanız Hasan Hüseyin'i daha iyi anlarsınız, zaten onun şiirlerini okumak onunla helak olmak demektir. Ben şuanda mutluyum, onurluyum. Sizinle sizlerin arasında Hasan Hüseyin'i anıyoruz çok teşekkür ederim."

Muhtar Özkara: "En önemli sorun halk merkezimizin olmayışıydı"

Açılışta konuşma yapan isimlerden biri de Büyükdere Mahalle Muhtarı Ferah Özkara oldu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde mahalle muhtarı seçildiğini belirten Özkara şunları söyledi:

"Seçildikten sonra ekibimizle birlikte sokak sokak gezerek sorunlarımızı belirledik. Pek çok sorunlarımız vardı, çoğunu çözüme ulaştırdık. Yollar yapıldı, asfaltlar yapıldı, tretuvarlarımız yapıldı, ancak çağdaş mahallemizin en önemli sorunu halk merkezimizin olmayışıydı. Şimdi bize bu halk merkezini kazandıran Odunpazarı Belediye Başkanım Kazım Kurt'a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Hasan Hüseyin Korkmazgil köşesi açıldı. Açılışta duygu dolu anlar yaşanırken, Başkan Kurt'un ve Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil'in gözlerinin dolması ise dikkat çekti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Orhangazi Gökmeydan Büyükdere Yerel Haberler

title