Haberler

Büyükçemece Kaymakamı Gündüz, İlk Ziyaretini Beylikdüzü'ne Yaptı

Mersin Vali Yardımcılığı Görevinden, Büyükçekmece Kaymakamlığı'na Atanan İsmail Gündüz, Beylikdüzü'nde Avrupa Birliği (AB) Desteğiyle Yaptırılan Halk Eğitim Merkezi'nin Açılışını Yaptıktan Sonra Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'yı Makamında Ziyaret Etti.

Mersin Vali Yardımcılığı görevinden, Büyükçekmece Kaymakamlığı'na atanan İsmail Gündüz, Beylikdüzü'nde Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yaptırılan Halk Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'yı makamında ziyaret etti.

Beylikdüzü eğitime verdiği destek ve sağladığı yatırımlarla bölgenin çekim merkezi olmaya devam ediyor. Kenti geleceğin eğitim üssü haline getirecek dev proje, Eğitim Vadisi'ne eğitim kurumlarının yapımı devam ederken, diğer yandan da kısa vadede ihtiyacı karşılamak için yeni okullar yapılıyor. AB fonlarından sağlanan destekle belediyenin verdiği arsa üzerinde 2 yıl önce inşa edilmeye başlanan Halk Eğitim Merkezi de bölgenin yerel kalkınmasına fayda sağlayacak eğitim kurumlarından biri olarak bugün

hizmete girdi. Halk Eğitim Merkezi'nin açılışı için Beylikdüzü'ne gelen Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Büyükçekmece İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Tuğrul Avtan ile birlikte Halk Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

Merkezin bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Kaymakam Gündüz, kursların boş zamanları geçirmek için değil, yetenekleri geliştirmek amacıyla değerlendirilmesinin gerektiğini söyledi. 23 yıllık meslek yaşamı boyunca her yıl farklı bir kursa gittiğini ve buna zaman bulduğunu ifade eden Gündüz, yeni şeyler öğrenmenin insanı zenginleştirdiğini kaydetti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da, yaklaşık 2 yıl önce AB fonlarından böyle bir kredi verildiğini öğrendiklerinde ekip olarak büyük bir çaba içine girdiklerini ve bürokrasiyi aşarak 9 milyon euro destek sağladıklarını anlattı.

Belediyenin milyonlarca dolarlık araziyi merkeze tahsis ederek projenin Beylikdüzü'nde gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirten Başkan Orakçı, şöyle devam etti:

"Kapılarımızı kapatıp, 'Eğitim bizim görevimiz değil' diyebiliriz. Ama hemşehrilik hukuku ve duyarlılığımız buna izin vermiyor. Buradaki araziyi satıp ya da iş merkezi yaparak çok para kazanabilirdi belediye ancak eğitim, paradan daha önemli. Bürokrasi dolayısıyla ülkemiz birçok fırsatı kaçırıyor. AB fonlarına birçok ülke gibi Türkiye de katkıda bulunuyor. Bu fonlardan gelişen bir ülke olarak 2 katı fazla alması gerekirken verdiğinin sadece 3'te birini alabiliyor. Biz bu merkezi gerçekleştirmek için,

başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere yetkililerimizle el ele verdik ve 'Bu para varsa bunu yapalım ve Beylikdüzü ekonomiye katkı sağlayan bir değerin sahibi olsun' dedik. Bu merkezin içinde bir de kariyer planlama bölümü kuracağız ve kurslara devam ederek meslek edinen vatandaşlarımıza işe girişlerinde yardımcı olmaya çalışacağız."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ise, Beylikdüzü'nün bölgede eğitimle adından söz ettirmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, çalışmalarından dolayı Başkan Orakçı'ya teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Sönmez de, Başkan Orakçı'nın, merkezin yapımına başlanmasından itibaren her konuda kendilerine her türlü imkanı sağladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, merkezin bahçesinde kahvaltı yapan Başkan Orakçı, Kaymakam Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Avtan, daha sonra Haldun Taner İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Kaymakam Gündüz, açılışın ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'yı makamında ziyaret etti. Gündüz, Beylikdüzü'nün adının eğitimle ön plana çıkmasından etkilendiğini ve burada yapılanları görmek için ilk ziyaretini Beylikdüzü'ne gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Vehbi Orakçı'yı eğitimle ilgili çalışmalarından dolayı kutlayan Kaymakam Gündüz, özellikle Eğitim Vadisi Projesi'ni merak ettiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Orakçı, makam odasının duvarında asılı bulunan proje üzerinde anlatarak

Kaymakam Gündüz'e ayrıntılı bilgi verdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı, Askerlik Şube Başkanı Albay Avtan, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kül, Ömer Eren ve Alaattin Selçuk da katıldı.

(AS-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title