Haberler

Büyükçekmece Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali - Festival, Yabancı Konukların Katılımıyla Taksim'de Düzenlenen Yürüyüşle Başladı

Büyükçekmece 7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Taksim'de düzenlenen yürüyüşle başladı.

Büyükçekmece 7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Taksim'de düzenlenen yürüyüşle başladı.

İstiklal Caddesi'nde yabancı konukların katılımıyla gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, Cumhuriyet Anıtı'nın önünde son buldu.

Festival heyeti adına anıta çelenk konulmasının ardından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festivalin amacının, Türkiye'nin kültürel ve sanatsal boyutunu dünyaya daha kapsamlı şekilde aktarmak olduğunu söyledi. Akgün, bugüne kadar binlerce yabancı konuğun festivale katıldığını anlatarak, ''Bu insanlara kendi öz kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmaya çalıştık'' dedi.

Festival kapsamında bu yıl 5'incisini gerçekleştirecekleri heykel sempozyumuna da dikkati çeken Akgün, ''Her biri dünyaca ünlü bu heykeltıraşlar, yaklaşık bir haftalık çalışmalarının neticesinde çok güzel eserleri Büyükçekmece'ye hediye bırakıp ülkelerine dönüyorlar. Biz de bu kıymetli eserleri Büyükçekmece sahilinde halkımızın beğenisine sunuyoruz'' diye konuştu.

Akgün, festival için değişik ülkelerden gelen gösteri gruplarına Büyükçekmece başta olmak üzere İstanbul'un tarihi yerlerini gezdireceklerini söyledi.

Hasan Akgün, Büyükçekmece 7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin, UNESCO'nun yan kuruluşlarından Uluslararası Festivaller Birliği'ne (CIOFF) bağlı Türkiye genelindeki tek festival olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa, Polonya, Ukrayna, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Cezayir, Letonya, Bulgaristan, Hırvatistan, Rusya, Gürcistan, Yunanistan, Romanya, Senegal, Nepal, Mısır ve Venezüella'dan grupların katıldığı festival, 8 Temmuzda sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title