Haberler

Büyükçekmece'nin 13. Kardeş Şehri Kranj Oldu

Büyükçekmece Belediyesi 13. kardeş şehir anlaşmasını Slovenya’nın Kranj Belediyesi ile imzaladı.

Büyükçekmece Belediyesi 13. kardeş şehir anlaşmasını Slovenya'nın Kranj Belediyesi ile imzaladı. Büyükçekmece'de çok renkli üç gün geçirdiğini söyleyen Kranj Belediye Başkanı Mohor Bogatay, "Akgün'den öğreneceğimiz çok şey var" dedi.

Kranj Belediyesi'nden gelen talebin ardından alınan meclis kararı ile kardeş şehirler arasına eklenmesine karar verilen Kranj Belediyesi'nin Başkanı Bogotay ile birlikteki heyet Belediye Başkanı'nın eşi Branka Bizjak, Kranj Esnaf ve Zanaatkar Odası Başkanı Ludvik Kavçiç, Ticaret Odası ve İş Güvenliği Odası Başkanı Milan Srna ve Esnaf Zanaatkar Odası Müdürü Daniella Zagar'dan oluştu. Atatürk Kültür Merkezi'nde vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği protokol imzalama töreni öncesinde iki kenti tanıtan videolar gösterildi.

Slovenya'nın 4'üncü büyük şehri olan ve turistik açıdan gelişmiş olan Kranj'ın, Büyükçekmece Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolü ile ticari alanda gelişme göstermeyi hedeflediklerini söyleyen Bogotay, "Büyükçekmece'de bulunduğum süre içinde belediyenin yapmış olduğu projeleri tek tek inceledim ve hepsini çok beğendim. Kranj Büyükçekmece'ye göre çok küçük bir yer. Ancak biz de önemli işlere imza atmak istiyoruz. Bu anlamda Akgün'den öğreneceğimiz çok şey var. Artık bir aile olduk. Bundan sonra Akgün benim de patronum olacak." dedi.

Büyükçekmece'nin bir kardeş şehrinin daha olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Akgün, "Sınırların kalktığı globalleşen dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışmaya başladı. Bu anlamda kardeş şehir ilişkilerini çok önemli buluyorum. Ancak bu ilişkilerin kültürel boyutu beni daha fazla ilgilendiriyor. Özelikle iki şehir arasında öğrenci alışverişinin olması gerekiyor. Sıcak ilişkiler kurarak birbirimizin festivallerine katılabiliriz. Kültürel anlamda birbirimize yapacağımız katkılar ekonomik konularda da çalışabilmemizin önünü açacaktır." diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından Kranj Heyeti, Akgün ile birlikte Büyükçekmece Belediyesi'nin programlarına katıldı. World Point Yaşam Merkezi'nde 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen Sevgi Günü organizasyonuna katılan heyet, Suzan Kardeş, Yasemin Göksu ve Şebnem Dönmez'in sahnelediği müzikli kabarede kendilerini müziğin ritmine bıraktı. Akgün'ün vatandaşlarla buluştuğu kahvaltı programlarına da katılan heyet, önceki günün akşamında da Karaağaç'ta düzenlenen veda yemeğinde Büyükçekmece mutfağının tadını çıkardı.

Heyet olarak Büyükçekmece'de çok iyi vakit geçirdiklerini söyleyen Bogotay, "Kardeş şehir protokolünü bir angarya olarak görmeyen, bize gerçekten vakit ayırarak Büyükçekmece'yi bizzat tanıtan Başkan Akgün'e teşekkür ederiz. Akgün'ün bizleri aşan projeleri var. Biz de kendisinden bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Artık büyük bir aile olduk. Bundan sonraki süreçte sık sık görüşmeyi umuyoruz." diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Suzan Kardeş Slovenya Milan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title