Haberler

Büyükçekmece Belediyesi İşsizlere Umut Oluyor

Büyükçekmece Belediyesi işsizlere umut oluyor Büyükçekmece'de İşveren İşgören Buluşması gerçekleştiİSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi, iş arayan vatandaşları "İşveren İşgören Buluşması" projesi kapsamında eleman arayan firmaların yetkilileri ile buluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi işsizlere umut oluyor

Büyükçekmece'de İşveren İşgören Buluşması gerçekleşti

İSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi, iş arayan vatandaşları "İşveren İşgören Buluşması" projesi kapsamında eleman arayan firmaların yetkilileri ile buluşturdu. İş arayan vatandaşlar organizasyona yoğun ilgi gösterdi.

İşsizlik oranını dikkate alan Büyükçekmece Belediyesi, işsizlere istihdam imkanı oluşturmak ve işverenin aradığı doğru elemanı bulmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "İşveren İşgören Buluşması" adlı proje sayesinde iş arayan vatandaşlarla işçi arayan yetkilileri buluşturdu. Bu kez 4'üncüsü gerçekleştirilen proje kapsamında, Büyükçekmece ve çevresinde faaliyet gösteren önemli firmaların temsilcileri, iş arayanlarla aynı masada buluşarak ön görüşme gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra birçok vatandaş katıldı.2017 yılı içerisinde Büyükçekmece Belediyesi'ne müracat eden bin 300 kişiden 677'si bu proje sayesinde iş sahibi olurken, hala iş aramakta olan vatandaşlar organizasyona yoğun ilgi gösterdi.

"İş arayanların eğitim seviyeleri ve alanları göz önünde bulunduruluyor"

Organizasyon içerisinde workshop yapıldığına değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İşverenlerin ilgili yöneticileri iş arayanlarla gerekli mülakatları yapıyor, ikinci aşama olarak da seçtikleri vatandaşları işe alıyor. 2009-2014 yılları arasında 10 bin kişinin yaklaşık 6 binine bu şekilde iş imkanı sağladık. 2014-2017 arasında da yaklaşık olarak 7 bin kişi bize bu şekilde başvurdu, bunların 4 buçuk binine de iş bulma imkanı sağladık. Burada bir kurumsallık söz konusu, önce gelenlerin tamamının kaydı alınıyor, dosyaları hazırlanıyor ve tahsis ediliyor. Kim hangi branşta iş arıyor, eğitim sevileri neler bunlara göre değerlendiriliyor. Bu çalışmalardan sonra da işverenlerle buluşturmalar başlıyor. Şimdi belediyemizin önündeki çadırda büyük bir workshop yapılacak" diye konuştu.

"Belediye Başkanımızın bu konu hakkında ne kadar gayret gösterdiğini biliyorum"

Kariyer hedefine uygun olan iş imkanlarını görmeye gelen Burak Çiçekyurt, "Yıllardır Büyükçekmece'de ikamet ediyorum. Belediye Başkanımız Hasan Akgün'ün ne kadar gayret gösterdiğini biliyorum. İlk kez katılıyorum ilgimi çeken bir iş olursa başvuru yapacağım" dedi.

İlk kez bu organizasyona katıldığını dile getiren Gizem Erdoğdu ise, "Aslında Büyükçekmece'de ikamet etmiyorum, Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum ama bu organizasyona katılmak istedim. Muhasebe ve finans üzerine bir iş arıyorum onun için buradayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Büyükçekmece Hasan Akgün Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title