Haberler

Büyükçekmece Adliyesi Önünde Bekleyen Gruba Polis Müdahalesi

Güncelleme:

MHP'nin Esenyurt'taki bürosuna düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin mahkemesi sırasında, toplanan gruba polis müdahale etti.

MHP'nin Esenyurt'taki seçim bürosunun açılışında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin mahkemesinin görüldüğü Büyükçekmece Adliyesi önünde toplanan gruba, polis müdahale etti.

Mahkeme sırasında çok sayıda çevik kuvvet ekibi, TOMA ve panzerlerle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Adliye önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, beklemeye başladı. Gruptakilerden soğuktan üşüyenler ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Bu arada gruptakiler bir süre çeşitli sloganlar attı. Bu sırada, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için, seçim minibüsünden Yasin-i Şerif okutuldu.

Gruptakilerin bir süre sonra, henüz belirlenemeyen bir nedenle, polisin koymuş olduğu metal güvenlik barikatlarına doğru hareketlenmesi üzerine, polis gruba müdahalede bulundu.

Bir süre devam eden polis müdahalesinin ardından, gruptakiler çöp konteynırlarını devirerek, D100 (E5) karayolunu trafiğe kapattı. Polisin kovaladığı gruptakiler ara sokaklara dağıldı, fakat daha sonra yeniden adliye önüne geldi.

Polis ve gruptakilerin adliye önündeki gergin bekleyişi sürüyor.

MHP'nin Esenyurt'taki seçim bürosu açılışında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilmişti.

-polis müdahalesi

-büyükçekmece

Kaynak: AA / Güncel

Büyükçekmece Esenyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title