Haberler

Büyükanıt:ülkeyi Bölmek İsteyenler Hayal Aleminde Boğulacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin Bugün Bölücülük Ve İrtica Tehdidiyle Karşı Karşıya Olduğuna İşaret Ederek, "ülkeyi Çağdışı Bir Karanlığa Çekmek İsteyenler, Kardeşi Kardeşe Kırdırarak Ülkeyi Bölmeye Çalışanlar Ve Bunları Destekleyenler Yarattıkları Hayal Aleminde Boğulacaktır" Dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, görevi devralmasından sonra ilk mesajını 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladı. Büyükanıt, “Ülkeyi çağdışı bir karanlığa çekmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi bölmeye çalışanlar ve bunları destekleyenler yarattıkları hayal aleminde boğulacaktır” dedi.

Büyükanıt, 30 Ağustos Zaferinin 84’üncü yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “30 Ağustos zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen Yüce Türk ulusunun sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır” dedi. Özkök, mesajına şöyle devam etti:

“ÜLKEMİZ 2 CİDDİ TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA”

“84 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de, aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu eşsiz zafer aynı zamanda, temeli çağdaş değerlere dayanan yepyeni bir devletin oluşturulması için ulusa bir özgüven kazandırmıştır. Bunun sayesindedir ki, Büyük Önder Atatürk kendi düşünce sistemini toplumsal dinamizmin merkezine yerleştirerek çağdaş bir toplum olmanın temellerini atmıştır.

Ancak, Büyük Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti 21’inci Yüzyılın bu döneminde karışık sorunlarla yüklü çok zor bir coğrafyanın ortasında yaşamak zorundadır. Bu durum yakın gelecekte de devam edecektir. Böylesi karışık bir ortamın etki alanı içinde olan ülkemizin bugün karşı karşıya olduğu iki ciddi tehdit vardır. Bunlardan ilki, Türk ulusunun birlik ve beraberliğini bozarak bizi içten yıkmayı hedef alan bölücülük ve Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik yapısını ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan irticadır. Bu iki tehdide de karşı koyacak özgüvene sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü, biliyorum ki, bizleri aydınlık bir geleceğe ve çağdaş uygarlık seviyesine el ele, birlikte götürecek çözüm yolları Atatürkçü Düşünce Sisteminin kendi iç dinamizminde fazlasıyla mevcuttur. Bu düşünce sisteminin temelinde yer alan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik bu zor coğrafyada yer alan Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğinin temel iki dayanağıdır.

Unutulmamalıdır ki, Atatürkçü Düşünce Sisteminin çağdaş aydınlığından ülkeyi çağdışı bir karanlığa çekmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi bölmeye çalışanlar ve bunları destekleyenler yarattıkları hayal âleminde boğulacaktır. Çünkü, Türk ulusu buna müsaade etmeyecektir.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title