Haberler

Büyükanıt: TSK Yetkinin Gereklerini Yerine Getirecektir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''TSK'ya terörle mücadele konusunda yetki verilmiştir. Bu yetkinin gereklerini de TSK yerine getirecektir. Bu inancımı dile getirmek istiyorum. Bu acılar içimizde yaşadığı sürece mücadele azmimiz de o kadar artacak'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Arnavutluk'un askeri ve milli günü dolayısıyla Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Büyükanıt, bugün Şırnak'ta maalesef bir şehit verildiğini anımsatarak, şunları söyledi:

''Böyle günlerde ben sosyal faaliyetlere katılmıyorum. Ancak Arnavutluk ile çok yakın ilişkilerimiz var. Arnavutluk Genelkurmay Başkanımız çok yakın bir kardeşim, arkadaşım. Benden yaşça çok küçük. Ama o Arnavutluk'ta düzenlenen bu tür Türkiye'nin milli günlerinin hepsine katıldı. ona vefa borcumu ödemek istedim. Kardeşim, sevdiğim bir insan. O da beni abisi gibi seven bir insan. Tabi bugün bir şehit verdik bir operasyonda...

Maalesef görevlerimiz bazen o acımızı içimize gömmemizi gerektiriyor. Ama acımız içimizde canlı yaşıyor. Ben bu akşam buraya öyle geldim. Şehidimizin acısı içimde şu anda canlı. Bu şehidimize rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Şehidin rütbesi yok. Er, erbaş, uzman, astsubay, subay, general... Onların hepsinin acısı aynıdır. O şehidimizin acısını içimize gömüyoruz. Biz hep o acılarla yaşadık, ama davranışlarımızla o hain terör örgütüne pirim vermememiz lazım. Ayakta kalmamız lazım. Evet teröristler de öldü. İsterse on bin terörist ölsün, bir tane Mehmetçik şehit olmasın, ama bu mücadelenin kaderinde var. O acıyla da yaşanıyor. Arnavutluk Cumhuriyeti'ne duyduğum, Genelkurmay Başkanına duyduğum saygı ve sevgi beni buruya getirdi. Kolay kolay başka bir yere gitmek de mümkün değildi.

Ben şunu ifade etmek istiyorum; TSK'ya terörle mücadele konusunda yetki verilmiştir. Bu yetkinin gereklerini de TSK yerine getirecektir. Bu inancımı dile getirmek istiyorum. Bu acılar içimizde yaşadığı sürece mücadele azmimiz de o kadar artacak.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
title