Haberler

Büyükanıt-Baykal Polemiği

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Bugün Basında Yer Alan Açıklamada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İsmini Zikretmediğini Belirterek, 'Ben Mahalle Kabadayısı Değilim. Hakikaten Çok Üzülüyorum' Dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün basında yer alan açıklamada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ismini zikretmediğini belirterek, "Ben mahalle kabadayısı değilim. Hakikaten çok üzülüyorum" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği-2 Sempozyumu dolayısıyla Merkez Orduevi'nde katılımcılara bir resepsiyon verdi. Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin sorusu üzerine, Baykal ile yaşadığı polemiğe açıklık getirdi. 3 Mart'ta yapılan açıklamada söylenenin söylendiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, polemiğe girmek istemediğini belirterek, olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bugün basında yer alan açıklamaların doğru olmadığını vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, açıklamasında Deniz Baykal'ın ismini zikretmediğini ifade ederek, "Ben hiçbirşey söylemedim. Hiç söylemediklerim çıktı. Ben mahalle kabadayısı değilim. Baykal'ın adını zikretmedim. Çok yanlış oldu. Türkiye'ye ne faydası olur. Hakikaten çok üzülüyorum" diye konuştu. Büyükanıt, Irak cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin ise yorum yapmaktan kaçındı.

Gazetecilerin sempozyumdaki konuşmasında Pakistan'daki tehlikeye işaret ettiğini hatırlatması üzerine Orgeneral Büyükanıt, Pakistan konusunda sadece Türkiye'yi değil, dünya kamuoyunu uyarmak istediğini söyledi. Pakistan'da bulunduğu sırada yaşanan karikatür krizinde oradaki insanların neler yaptığını gördüğünü ifade eden Büyükanıt, "Böyle bir krizde bunu yapanlar bir atom bombası ele geçirdiklerinde neler yapmazlar" dedi. 'Bu, Pervez Müşerref'e bir destek mi?' sorusuna Büyükanıt, "Hayır, böyle birşey yok. Ben bir an önce Pakistan'ın istikrara kavuşmasını istiyorum. Nasıl olursa olsun" şeklinde konuştu.

(TAN-MÜG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title