Haberler

Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü

Doğu Anadolu'daki 7 ilde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Doğu Anadolu'daki 7 ilde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Erzurum'daki Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Atatürk anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Azizoğlu'nun Valilik'te tebrikleri kabul etmesiyle süren kutlamalar, daha sona sonra Hastaneler Caddesi'nde devam etti.

Burada Azizoğlu, Tarçın ve Sekmen bir askeri aracın üzerinden halkı ve tören mangasını selamladı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlar seslendirmesinin ardından askeri birliklerce tören geçişi yapıldı.

Erzincan

Erzincan'da belediye hizmet binası önündeki kutlamalar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Arslantaş, Özoğlu ve Başsoy daha sonra Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Ordu Caddesi'ndeki kutlamalarda, Arslantaş, Özoğlu ve Başsoy bir aracın üzerinden katılımcıları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu ve 3. Ordu Komutanlığına bağlı bando takımının marşlar çaldığı kutlamalarda, askeri birlikler geçit töreni gerçekleştirdi.

Tören geçişinin ardından askerlerin "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan bölünmez şehitler ölmez" diyerek ilerlemesi beğeni topladı.

Kentin Üzümlü ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlamalar yapıldı.

Kars

Kars'ta Hükümet Konağı önündeki törende ilk olarak Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Doğan'ın daha sonra Valilik binasında askerlerin, halkın ve protokol mensuplarının bayramlarını kutladı.

Hükümet Konağı önündeki tören alanda devam eden kutlamalarda Doğan, İnan ve Karaçanta, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.

Vali Doğan, burada yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zaferi'nin ülke tarihine açılan altın sayfalardan biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Her karış toprağı kahraman şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanarak elde edilen cennet vatanımızı ve milletimizi bölmek, parçalamak isteyen, Atatürk'ün deyimiyle 'dahili ve harici bedhahlar' günümüzde de karşımıza çıkmış olabilir. Ancak herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki geçmişte Kurtuluş Savaşı'yla tüm dünyaya meydan okuyarak vatanını canı pahasına koruyan aziz milletimiz, vatanımıza kasteden günümüzdeki düşmanlarına karşı da sonuna kadar mücadele edecek, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyacak, dünya durdukça bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir."

Sarıkamış ve Kağızman ilçesinde de Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tunceli

Tunceli'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Çelen sunumu sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Ordusuna mesajı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törenin ardından Sonel, Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Vedat Çolak kutlamaları kabul etti.

Ovacık ilçesinde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ardahan

Ardahan'da da Vali Mehmet Emin Bilmez, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu. Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrası İstiklal Marşı okundu.

Protokolün tarihi Kongre binasında tebrikleri kabulünün ardından Kongre Caddesi'ndeki tören alanına geçildi.

Askeri ve atlı birliklerin geçişiyle devam eden törenlerde, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, gençler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Ağrı

Ağrı Abide Meydanı'ndaki törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan Şahin ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Valilik'teki kabul törenine geçildi.

Burada Vali Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömercikli tebrikleri kabul etti.

Kentteki kutlamalar çerçevesinde daha sonra Dörtyol Meydanı'nda geçit töreni düzenlendi. Törende, Elban ve Ömercikli, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.

Program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ve halk oyunları gösterisinin ardından askeri birliklerin geçiş töreniyle sona erdi.

Iğdır

Iğdır'daki program da Belediye Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, polisevinde tebrikleri kabul etti.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki törenlerde ise Vali Ünlü, beraberindeki Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ali Taşdemir ile tören alanındaki halkı ve askeri birlikleri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Kutlamalara, çok sayıda kişinin çocuklarıyla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Garnizon Komutanlığı Zafer Haftası Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title