Haberler

Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Didim, Söke, Koçarlı ve Çine ilçelerinde tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Didim, Söke, Koçarlı ve Çine ilçelerinde tören düzenlendi.

Didim Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven ve Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Didim Garnizon Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Serhan Oğuz Ruşen, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, Büyük Zafer'in 95'inci yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Törene, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çine

Çine ilçesindeki program, Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende lise öğrencileri, günün önemine ilişkin yazdıkları şiirleri okudu.

Koçarlı

Koçarlı ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Emre Şener, günün önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, şehit yakınları ve gaziler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Söke

Söke'deki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda, protokolün Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Burada konuşan Teğmen Mustafa Kılıç, "Bugün yüce milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferi'nin 95'inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz." dedi.

Törene, Söke Kaymakam Vekili Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Garnizon Komutanı Vekili Personel Albay Hasan İhsan Kızğınçelik ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Koçarlı Didim Söke Çine Politika Güncel Haberler

title