Haberler

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Kayseri'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, MHP Kayseri Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Süleyman Korkmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.

Vali Düzgün, burada yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahraman silahlı kuvvetlerin büyük fedakarlıklar göstererek, milletle el ele bağımsızlık mücadelesi verdiğini söyledi.

Kayseri'de daha önce NATO Caddesi olarak bilinen yerde yapılan kutlamaların bu yıl Cumhuriyet Meydanı'na alındığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Bundan sonra halkımızın da daha geniş katılımıyla kutlamayı arzu ediyoruz. Günümüzde maalesef bu büyük milleti, devleti yıkmak için gayret gösteren bazı kişiler var. İnşallah, onların emellerine ulaşamayacağına inanıyoruz. Bu ülkeyi zor duruma düşürmek, bu Cumhuriyeti yıkmak için gayret gösterenlerin bu gayretlerinin boşa çıkacağını ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer bazı teşebbüsler oldu ama hepsi de onlar için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Emniyet teşkilatımıza ve silahlı kuvvetlerimize yapılan saldırıları da kınıyorum. Hiçbir suçu olmayan masum insanlara karşı silah doğrultmak kalleşçe bir saldırıdır. İnşallah, el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum."

Valilikteki bayramlaşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara geçildi.

Vali Düzgün, vatandaşların bayramı kutladıktan sonra geçiş töreni düzenlendi. Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Kayseri Tsk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title