Haberler

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Trabzon'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Abdil Celil Öz, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Trabzon Belediyesi bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti.

Vali Öz, törende şeref defterine şunları yazdı:

"Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş, kahramanlıkları ve istiklal mücadelesi ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk milletinin, vatanının işgal edildiği bir dönemde işgal güçlerine karşı verdiği milli mücadeleyi zaferle taçlandırışının 91. yıl dönümünde, bu zaferin onurunu ve gururunu millet olarak bir kez daha yaşıyoruz. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor, halkımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum."

Kutlamalar Vali Öz'ün, beraberindeki Garnizon Komutanı Kocaoğlu ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile vatandaşların bayramını tebrik etmesinin ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

-Rize

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve diğer ilgililer katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başladı. Öğrenciler tarafından, günün anlam ve önemini belirten çeşitli şiirler okundu.

Vali Çakır'ın vatandaşlarla horon oynadığı tören, geçit merasiminin ardından tamamlandı.

-Artvin

Artvin'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Artvin Valiliği önünde gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Kemal Cirit'in Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ve Belediye Başkan Vekili Suat Kesen ile makamında tebrikleri kabulüyle devam etti.

Cirit'in halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Maliye Teğmen Özgür Avcı yaptı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da katıldığı törende, piyade er Tarık Cebeci "Akdeniz'e Doğru" adlı şiiri okudu. Kutlamalar, halk oyunları gösterisinin ardından geçit töeniyle sona erdi.

-Gümüşhane

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda tören organize edildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Vali Mayda'nın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlamalara Zafer Meydanı'nda devam edildi. Tören, Jandarma Teğmen Adem Güneş'in günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.

-Bayburt

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt'ta da törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

Daha sonra Bayburt Valiliği önünde devam eden törende Vali Ünlüer, beraberindeki Yiğit ve Polat ile vatandaşların bayramını tebrik etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Osman Sever'in yaptığı tören, şiirlerin seslendirilmesinin ardından geçit merasimiyle sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Bayburt Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title