Haberler

Büyük Vaat! 180 Milyon Metrekarelik Mayın Alanları Tarım Alanı Yapılacak

Güncelleme:

Erdoğan'ın seçim beyannamesinde dikkat çeken vaatlerden biri de 180 milyon metrekareyi bulan mayınlı alanların, tarım, hayvancılık, ticaret ve iskana açılacak olması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs günü açıkladığı seçim beyannamesinde dikkat çeken vaatlerden biri, tüm mayınlı alanların temizlenmesi. Sınır bölgelerinde 180 milyon metrekareyi bulan mayın tarlaları tarım, hayvancılık, ticaret ve iskana açılacak.

GÜVEN VE HUZUR İÇİN YENİ SİSTEME GEÇİLMİŞTİ

AK Parti , seçim beyannamesinde güvenlik, asayiş, terör, uyuşturucuyla mücadele, trafik ve sınır güvenliği gibi konularda önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını da açıkladı. Şehirlerin güven ve huzurunu sağlamak için Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) hayata geçirilmişti.

SİSTEM HIZLA YAYGINLAŞACAK

Gazete Habertürk'ten Rıdvan Tezel'in haberine göre beyanname ile KGYS koordinasyonunda mahalle bekçisi uygulaması yaygınlaştırılacak, kadın, çocuk, engelli ve yaşlı vatandaşların güvenlik hizmetlerine erişimi kolaylaştırılacak. Riskli okullar için güvenlik kameraları tamamlanacak ve KGSY'ye entegrasyonu sağlanacak.

TERÖRLE MÜCADELE YENİ STRATEJİLER

Uluslararası ve bölgesel teröre destek veren çevre ve odaklarla kararlılıkla mücadele edilecek. Terörle mücadelede sosyal ve ekonomik politikalara ağırlık verilecek. Terörizmin finansmanıyla mücadelede koordinasyon ve soruşturma etkinliği artırılacak.

MAYINLI ARAZİLER TARIM ALANI OLACAK

Sınır yönetimi alanında mülki idare amirlerinin imkân ve kabiliyetleri artırılacak. Yaklaşık 180 milyon metrekarelik alanda yer alan tüm mayın tarlaları temizlenecek. Bu alanlar tarım, hayvancılık, ticaret ve iskâna açılarak ekonomiye kazandırılacak. Şehir merkezlerinde kalmış ve kullanım ihtiyacı kalmamış askeri alanların vatandaşın hizmetine sunulmasına yönelik ilgili kurumlara devri sağlanacak.

KOLLUK PORTALI

Güvenlik ve asayişin tesisi için teknik ve fiziki altyapı geliştirilecek. Kolluk tarafından adli görevler kapsamında yapılan işlemler UYAP'a entegre oluşturulacak bir kolluk portalı üzerinden e-imza veya biyometrik imza ile vatandaşları karakola götürmeden, kâğıt kullanmadan, adli kolluk personelinin hatalarını ortadan kaldıracak şekilde yapılması sağlanacak.

Tamamen milli teknolojiler ve çözümler kullanılarak geliştirilen Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi 2023 yılına kadar 81 ilde tamamlanacak. Kriminal laboratuvarların teknolojik kapasitesi artırılacak. Böylece suçun aydınlatılma süreleri, teknolojik kapasitenin güçlendirilmesiyle kısaltılacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title