Haberler

Büyük Taarruz'un 96. Yıl Dönümü

Büyük Taarruz'un 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde tören düzenlendi.

Tören, askeri bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, Büyük Taarruz'un, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Büyük taarruz emri ile bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığına işaret eden Tutulmaz, "96 yıl önce buradan başlayan ulusal kurtuluş mücadelesi, millet için her açıdan bir varoluş savaşıydı. Düşmana karşı en güçlü ve kalıcı darbeyi vurabilmek için milletimiz 26 Ağustos'ta ordusuyla birlikte yekvücut olup özgürlüğe yürüdü." diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ise kahraman milletin topla, tüfekle ve silahla yenilmediğini belirterek, "Batılı ülkeler 1699 Karlofça Antlaşmasından itibaren yeni bir planı devreye koymaya çalışıyorlar. Adına Şark Meselesi dedikleri, böl, parçala ve yut taktiğini kullanmaya çalışıyorlar. Dedelerimiz Galiçya'da, Yemen'de, Kafkas Cephesinde, Çanakkale'de, Kut'ül Ammare'de bu vatan için canları pahasına savaştılar." diye konuştu.

Törene, DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, subaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, büyük alkış aldı.

Törende, halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şuhut Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title