Haberler

Büyük Şirketleri Borsaya Çekeceğiz

İMKB'nin Yeni Başkanı Hüseyin Erkan, Halka Arzları Artırmak İçin Ellerinden Geleni Yapmaya Çalışacaklarını Belirterek, "Burada İso 500 İlk Hedefimiz" Dedi.

İMKB'nin yeni Başkanı Hüseyin Erkan, halka arzları artırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını belirterek, "Burada İSO 500 ilk hedefimiz" dedi.

Erkan, Türkiye'de ilk kez Tekfen Holding'in borsada işlem görmeye  başlaması ile birlikte düzenlenen gong çalma törenin ardından basın  mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tekfen Holding'le başlatılan bu uygulamanın gelenek haline gelip  gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Erkan, amaçlarının halka açılacak  şirketleri Borsada görmek, onlarla bir aile olduklarını kamuoyuna  göstermek, yatırımcının borsaya ve yatırım yapılacak enstrümanlara  güvenini artırmak olduğunu, dolayısıyla bundan sonra bu geleneğin  kesinlikle süreceğini bildirdi. Bunun en güzel örneğinin New York Borsası olduğunu ifade eden Erkan,  şunları kaydetti:

"Ona uygun balkonlar vardır, gayet güzel çanlar çalınır. Bizim  Başbakanımız gittiğinde bile, halka açılma olmamasına rağmen, gelen  önemli misafirleri böyle ağırlıyorlar. Ama bizim buradaki amacımız  gerçekten yatırım yapılabilir olan bu şirketlerimizi Borsada biz kote  ediyoruz. Dolayısıyla ailemize, kendi içimize alıyoruz. Yatırımcının da  güvenini kazanmaları için bu tür törenler düzenlemeyi bundan sonra da  gelenek haline getireceğiz. Yıllardır bu tip önerilerimiz olmuştu. Ben  de işe başlar başlamaz zaten bu eskiden de oluşan isteği gündeme  getirdim. Tekfen Holding ile başlamamız da güzeldi. büyük bir halka arz,  büyük bir şirket, iyi bir tesadüf."

"YATIRIMCI GÜVENİNİ TEKRAR KAZANMAK AMACINDAYIZ"

        

İMKB olarak bir kaç yıldır çıkardıkları faaliyet raporlarında "büyüyen  bir borsayız" dediklerini ve tüm şirketlerin logolarını o ailenin  portföyü içerisinde gösterdiklerini hatırlatan Erkan, bundan sonraki  toplantılarda onları da içlerine alacaklarını söyledi. Erkan, "Belki  farklı uygulamalar da getirebiliriz. Logolar da New York Borsasında var.  Buna benzer ve ya farklı bir şey de olabilir. İMKB'de işlem gören  şirketlerin yatırım yapılabilir, takip edilen, itibarlı şirketler  olduğunu biz yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz. Biz gerçekten biraz  kaybolmuş olan yatırımcı güvenini tekrar kazanmak amacındayız" diye  konuştu.

        

"DAHA BÜYÜK ŞİRKETLERE ULAŞMAK İSTİYORUM"

        

Erkan, Borsada önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalara ilişkin olarak  da şunları kaydetti:

"Birinci olarak halka arzları artırmak için elimizden geleni yapmaya  çalışacağız. Burada İSO 500 ilk hedefimiz. İSO 500'deki şirketlerin  yüzde

10'undan daha azı, yaklaşık yüzde 10'a yakın bir kısmı Borsamızda  işlem görüyor, geri kalanı henüz daha piyasamıza gelmemiş. Biz öncelikli  olarak onları hedef almak istiyoruz. Daha sonra ise bine kadar çıkmak  istiyoruz. İSO binde ise 200 küsur şirketimiz var. Dolayısıyla 319  şirket içinde sadece 200 küsur tane şirketimiz ilk binin içinde. Küçük  ve Orta ölçekli şirketlerimizi de ihmal etmek istemiyoruz, ama öncelikli  olarak daha büyük şirketlere ben ulaşmak istiyorum."

SEANS SALONLARI MEDYA ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK

Seans salonlarını yenilemek, içeride bazı değişiklikler yapmak  istediklerini ifade eden Erkan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"En önemlisi de en son teknoloji ile LCD plazma ekranlarla donatıp,  grafikler, rakamların uçuştuğu müthiş bir medya şölenine, teknoloji  şölenine dönüştürmek istiyoruz. Borsayı ne kadar izole ederseniz o kadar ilgi kaybedersiniz. Ne kadar ön planda olur da medyada teknolojisi ile  bu güveni sağlayabilirse o kadar fazla yatırımcıyı çekebilir diye  düşünüyorum. NASDAQ bir örnektir. İşlem salonları yoktur. Onların işlem  salonları olmadığı halde büyük salonlar açmıştır, içerisini büyük  ekranlarla donatmıştır. Çok güzel renkli rakamlar uçuşur, güzel  grafikler çıkar, bunların önünde medya görüşmelerini yapar. O görselliğin getirmiş olduğu güven çok önemli. Gerek yerli gerek yabancı  yatırımcı nezdinde teknolojinin çok üst düzeyde kullanıldığının  görüntülenmesi güven artırıcı. Önce evimizi güzelleştirelim, güzel eve  güzel konuklar gelir. Dolayısıyla teknolojisi daha iyileşmiş, görsel  anlamda ön planda olan, bölgemizde lider bir pozisyon alan borsamıza  ilgi daha da artacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title