Haberler

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 77. Yılı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündoğdu, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin yıl dönümünde, sevgi, saygı ve şükranla anıldığını bildirdi.

Atatürk'ün Osmanlının yıkıntıları arasında devrimci bir direnişin simgesi olarak dönemin egemen güçlerine karşı ulusunun geleceğini aydınlık yarınlara taşıdığını belirten Gündoğdu, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Atatürk, çağdaş demokrasinin olmazsa olmaz şartı olan bireyi yurttaş konumuna yükselterek ülke yönetimine katılma ve geleceği belirleme hakkını tanımıştır. Bizlere düşen görev, aklın ve bilimin doğrultusunda Cumhuriyet'i anlamak ve anlatmak, Atatürk ilke ve devrimlerini sahip çıkmak, laik Türkiye Cumhuriyetini her koşulda korumak, Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine taşımaktır.""

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Vecdi Gündoğdu Kırklareli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title