Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

BUDAPEŞTE/ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Macaristan ve Özbekistan'da tören düzenlendi.

BUDAPEŞTE/ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Macaristan ve Özbekistan'da tören düzenlendi.

Başkent Budapeşte'de Naphegy Meydanı'ndaki Atatürk büstünün önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Budapeşte Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen'in yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Macarların Atatürk'ü yakından tanıdığını, ebediyete intikal ettiği gün Macarların da yas tuttuğunu ve Atatürk'ün adının Macaristan'da üç mekana verildiğini söyledi.

Taşkent'teki tören

Atatürk'ün anısına Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, "Taşkent Türk İlkokulu"nda anma töreni düzenlendi.

Törene Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Taşkent Program Koordinatörü Ali İhsan Çağlar, Özbek-Türk İşadamları Derneği Başkanı Ercan Bulut, Türk kurumlarının temsilcileri ve büyükelçilik mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Şen, Atatürk'ün Osmanlı'nın son dönemindeki mücadelesinde Türklüğün yaşaması, Türklüğün kurtuluşu, Türklüğün baki olması için savaştığını ve bu savaşlarda başarıdan başarıya koştuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Büyük komutan Atatürk, Türk milletinin bekası için Anadolu topraklarının düşman işgalinden kurtarılması, o topraklarda bizim yeniden dilimizi konuşmaya devam edebilmemiz, dinimizi yaşayabilmemiz, ezanlarımızın o topraklarda okunmaya devam edebilmesi, hiçbir baskı ve boyunduruk altına girmeden yaşayabilmemiz için Kuvayı Milliye ile birlikte milli mücadeleyi kazanan büyük bir kurtuluş lideri, büyük bir devlet ve siyaset adamıdır."

Cumhuriyet'in kurucusu olan Atatürk'ün en çağdaş devlet sistemini kendi milleti için layık gördüğünü ve ülkeye getirdiğini anlatan Şen, önce TBMM'yi kurarak egemenliğin kayıtsız şartsız millette ait olduğunu gösterdiğini, akabinde de Cumhuriyet'i kurarak Türklerin çağdaş ve bağımsız bir şekilde yaşayabilecekleri bir sistem kurduğunu söyledi.

İlkokul öğrencilerinin Atatürk ile ilgili şiirler okuduğu tören, Atatürk'ün hayatıyla ilgili kısa filmin izletilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Macaristan Budapeşte Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title