Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Manisa ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Manisa ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İki dakikalık siren ve korna sesleri ile birleşmesiyle kentte adeta hayat durdu.

Siren sesin duyulmasıyla evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Garnizon Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç idari ve kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anaokulu öğrencilerinin Atatürk Anıtı'na çiçek bırakmasıyla tören sona erdi.

Turgutlu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Turgutlu ilçesinde tören düzenlendi.

Turgutlu 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki törenin ardından Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Atatürk Sevgisi konulu film gösterimi yapıldı.

Demirci

Demirci ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'uncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle anıldı.

Belediye hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan törene, Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Cumhuriyet Savcısı Barış Ünsal ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Kaymakam Akyol ve Belediye Başkanı Selçuk tarafından çelenklerin sunulmasının ardından 09.05 de sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma törenleri, Ticaret ve Kültür Merkezi konferans salonunda Demirci Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma etkinliği ile devam etti.

Sarıgöl

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Sarıgöl İlçesinde tören düzenlendi.

Tören, Sarıgöl Kent Meydan'ında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında sona erdi.

Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk konulu film gösterimi yapıldı.

Tören, öğrencilerin şiir okuması, Atatürk Oratoryası ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam etti.

Törende, dereceye giren öğrencilere Sarıgöl kaymakamı Çetin Kılınç ve Belediye Başkanı Necati Selçuk tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Salihli

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Salihli ilçesinde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumun ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Salihli Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Salihli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aynur İmik yaptı.

Program, Salihli Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

Programa, Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Soma

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Soma ilçesinde tören düzenlendi.

Tören, Soma Cengiz Topel Meydan'ında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Belediye Düğün Salonu'nda devam eden programda, Linyit Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan oratoryo ile Atatürk'ün liderlik, askerlik, çalışkanlık, sanatseverlik, okuryazarlık gibi bir çok kişisel özellikleri anlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sarıgöl Salihli Politika Güncel Haberler

title