Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü hayata veda edişinin 79.yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırının olduğunu ancak bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yaptığı hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürdüğünü kaydeden Ustaoğlu, şunları ifade etti:

"Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk, bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği, dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Deha sahibi bir kişi olan Atatürk, askeri ve siyasi alanlarda yepyeni yöntemler uygulayarak o günün şartlarında hayal edilmesi bile güç işler başarmıştır. Yeni bir ordunun kurulması, halkın ikna edilmesi, düşmanın yurttan atılması, yeni bir devletin ve yönetim şeklinin hayata geçirilmesi, siyasi, toplumsal, ekonomik ve hukuki alanlarda yapılan çok sayıdaki devrimler bunların başında gelmektedir."

Vali Ustaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Biz de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk'ün hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

title