Haberler

Büyük Erzurum Şöleni"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Allah bu ülkede vakıf şuurunu eksik etmesin.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Allah bu ülkede vakıf şuurunu eksik etmesin. Vakıf bize ecdadımızdan gelen bir miras" dedi.

Güllüce, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nca Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Büyük Erzurum Şöleni"ne katıldı.

Bakan Güllüce konuşmasında, Erzurumlulara, "Sadece 1915'li yıllarda değil, tarih boyu hep orada garnizon görevi yapmış, vatan, millet, devlet, din, Allah, bayrak demiş, bütün kutsalları ayakta tutmak için bin yıldır orada tutunabilmiş, kahraman neslin kahraman çocuklarısınız" diye seslendi.

Türkiye'de, Erzurum'da yaşadığı halde Aziziye'yi bilmeyenlerin olduğunu anlatan Güllüce, "Dünya insanlarına, kahramanlığı, vatan sevgisini anlatmak için örnek olarak gösterebileceğimiz bir yerdir. Her Erzurumlu şöyle yapsın. Erzurum'a iner inmez, anasını, babasını, dedesini görmeden önce Aziziye'ye, oradaki şehitlere üç İhlas bir Fatiha okusun. Aziziye böyle mukaddes, ziyaret etmemiz ve tanıtmamız gereken bir yerdir. Çanakkale batıda ne yapmışsa, Aziziye'nin kahramanlıkları sadece 1878 değil, daha sonraki yıllarda da böyledir" diye konuştu.

Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"21. asır, kendine kapan, kendini seven, sadece 'ben' diyen insanların gittikçe yoğun olduğu bir çağ. Buna rağmen bu vakıftaki arkadaşlarımız, sadece topraklarından aldığı ilhamla, kültürle asırlardır gelen ilhamla, vakıf insanı olma gayreti göstermekteler. Allah bu ülkede vakıf şuurunu eksik etmesin. Vakıf bize ecdadımızdan gelen bir miras. Bugün dost gibi görünen ama Türkiye üzerinde onlarca proje yapan, hem sözleriyle hem özleriyle düşmanları bir hayli olan ülkenin çocuklarıyız. Bunun karşısında durmanın bir tane yolu var. Nasıl ki cumhuriyetin kuruluşu örneği varsa, 77 milyonu bir araya getirmek, 77 milyonla omuz omuza olmak, bu ülkenin birliğini, dirliğini sağlayıcı bu ülkenin çimentosu olmak da Erzurumlulara düşüyor, size düşüyor. Arkamızda Erzurumlu var. 'Bu projeleriniz başarılı olmayacaktır' diyorum. 'Oyunlarınız sökmeyecek, Türkiye'de operasyon yapamazsınız' diyorum. Çünkü Erzurum ruhu bütün Türkiye'yi kuşatmış."

1910'lu, 1920'li yıllarda destanlar yazıldığını belirten Güllüce, birlik ve dirlik destanı yazarak dünyanın en gelişmiş, en kalkınmış ve en huzurlu ülkesi hedeflerine birlikte ulaşma çağrısı yaptı.

Şölende, Vakfın gençlik kollarınca İstiklal Marşı'nın yazılışı sahnelenirken, halk oyunları ekipleri de yöresel oyunlar sergiledi.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Aziziye Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title