Haberler

Büyük Eğitim Anketine Yoğun İlgi

Hürriyet gazetesinin Bild gazetesi ile ortak olarak düzenlediği Almanya'nın en büyük eğitim anketine okurlar yoğun ilgi gösteriyor.

Anket sayesinde öğretmenler, öğrenciler, veliler ve diğer herkes kendi görüşünü belirterek gençlerin başarılı olmasını sağlayacak eğitim sistemi için neler gerektiği konusunda görüşlerini bildiriyor. 6 Mart'a kadar sürecek ankete eğitim çalışmaları yapan Bertelsmann Vakfı, piyasa araştırma kuruluşu TNS İnfratest ve danışmanlık kuruluşu Roland Berger Strategy Consultants da destek veriyor. Yıllarca tartışılan eğitim konusunda artık siz de görüşünüzü belirterek eğitim uzmanlarına ve politikacılara bir mesaj gönderebilirsiniz. Anket sonuçları, eğitim sistemini gözden geçirmek için önemli bir unsur olacak ve yetkililere yön gösterecek. Alman hükümetine de sunulacak sonuçları yakında Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanacak.

ANKET TÜRKÇE VE ALMANCA

Göçmen kökenli öğrencilerin okulda daha başarılı olması için neler gerekiyor? Çocuğun doğru okul seçimini yapmasındaki etkenler neler? Meslek eğitimi görenlerin sayısının artması için ne yapılması lazım? Okullardaki eksikler neler? Bu sorular ve daha fazlasını sizin için Türkçe ve Almanca olarak hazırlanan ankette yanıtlayabilirsiniz. Türkçe ve Almanca olarak ankete http:www.bildung2011.de/tr/poll internet adresinden ulaşılabiliyor.

OKURLAR ANKETİN ÖNEMİNİN FARKINDA

Köln'de yaşayan Yasin Dalkılıç ise Almanya'da Türkçe ve İslam derslerinin de verilmesi gerektiğini, Hürriyet gazetesinin bu anketine katıldığını belirterek herkese bu ankete katılmalarını tavsiye etti. Amasyalı Mustafa Şen, Almanya'nın eğitim sisteminin yetersiz olduğunu ve bu anketin eğitim sistemine bir nebzede olsa katkısı olacağını düşündüğü için yararlı bulduğunu belirtti. Esnaf Süha Ağdanıç, eğitimli bir kişiyle eğitimsiz bir kişinin hayatı algılayış biçiminin farklı olduğunu ve Almanya'da yaşayan herkesin eğitimi önemsemesi gerektiğinin altını çizdi. Yazar Selim Özdoğan, Hauptschule'ye gidenlerin iş imkanlarının çok kısıtlı olduğunu ve gençlerin geleceğini daha iyi tesis edebilmesi için eğitime büyük önem vermeleri gerektiğini söyledi. Erkan İneğici ise Hürriyet gazetesini sürekli takip ettiğini ve bu anketle eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title