Haberler

Büyük Dönüş Yürüyüşü Müzakerelerde Yeni Bir Sayfa Açtı"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü'yle, barış müzakereleri kapsamında bir sayfanın kapandığını, yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü'yle, barış müzakereleri kapsamında bir sayfanın kapandığını, yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.

Heniyye, Gazze Şeridi'nin doğu sınırındaki bölgede, Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamındaki faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alanda medeni haklar hareketi lideri Martin Luther King, Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela ve Hindistan bağımsızlık hareketinin lideri Mahatma Gandhi'nin posterlerinin ve özgürlükle ilgili sözlerinin bulunduğu billboardun açılışını gerçekleştirdi.

Törende yaptığı konuşmada, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün yaklaşık iki haftadır devam etmesine rağmen bazı stratejik hedefleri gerçekleştirdiğini belirten Heniyye, bunların başında Filistin'in uluslararası öneme sahip meseleler arasında yeniden yer almasının geldiğini kaydetti.

Heniyye, bu eylemin, Filistin meselesi üzerinden çıkar sağlama girişimlerini engellediğini ve mülteciler ile Filistin halkının, topraklarına yeniden dönüş meselelerini tekrar ön plana çıkardığını aktararak, "Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Filistin halkı, siyasi bir aşamanın tamamen parçalandığını, yeni bir siyasi sayfanın açıldığını; karanlık, boş müzakereler ve İsrail'le güvenlik koordinasyonu sayfasının sona erdiğini ilan ediyor." dedi.

Bugün Gazze için bazı kararlar alındığını kaydeden Heniyye, Gazze'nin kırılıp, bükülemeyeceğini vurguladı. Heniyye, söz konusu kararlara ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Heniyye, Filistinli mültecilerin yeniden dönüş hakkı ve ablukanın kaldırılması gibi taleplerinin dikkate alınmaması için çalışanlara hitaben, "Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerimiz devam ediyor. Özgürlük, geri dönme isteği, haysiyet için direnen halkımızın; ulusal bağımsızlık ve apartheid (ırk ayrımcılığı) karşısındaki mücadelesi bugün tüm alanları kapsıyor." ifadelerini kullandı.

Filistin yönetimini de olaylara dahil olmaya çağıran Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün talepleri kapsamındaki çabaları dikkate almayanların kitleler tarafından kabul edilmeyeceğini söyledi.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Sınırdaki barışçıl gösterilere İsrail'in orantısız güçle müdahalesinde 30 Mart'tan bu yana 32 kişi şehit oldu, birçoğu gerçek mermiyle vurulan 2 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye Filistin Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
title