Haberler

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye 32 yıldır PKK ile mücadele ediyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye 32 yıldır PKK ile mücadele ediyor. Çünkü 32 yıldır Türkiye'yi yönetenler PKK ile ciddi bir mücadele ortaya koymadı. Son bir yıldır büyük bir mücadele var." dedi.

Partisi tarafından il binası önünde düzenlenen sokak iftarına katılan Destici, iftar sonrası yaptığı konuşmasında hüzünlü bir ramazan ayı geçirdiklerini belirtti. Ortadoğudaki İslam ve Türk coğrafyasında kan ve gözyaşının bir türlü dinmediğini vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayındayız ancak hüzünlüyüz. Bizi hüzne nakleden, acılara sevk eden Türk ve İslam alemindeki kan ve gözyaşının eksik olmaması. Maalesef kadim İslam topraklarında Müslüman kanı ve gözyaşı dökülüyor. Daha da üzücü olanı Müslümanlar birbirini öldürüyor, bombalıyor, katlediyor. Bunu Allah için yaptıklarını söylüyorlar veya öyle zannediyorlar. Yüce Allah, bir kişiyi öldürenin tüm insanlığı öldürdüğünü buyuruyor."

Güneydoğu'daki terör örgütüne yönelik mücadeleyi değerlendiren Destici, PKK'nın dış güçler tarafından beslendiği sürece mücadelenin zorlaştığını söyledi.

Öncelikle Batılı ülkelere karşı terör konusunda sert bir tavır takınılması gerektiğini vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

"Arkadaşları şehit olmasına rağmen korkusuzca vatanın varlığı için mücadeleye devam ediyor. Allah tüm askerlerimizin, polislerimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin. Yaralılarımıza şifa versin. Şu an mücadele eden asker ve polislerimize güç kuvvet versin. Türkiye 32 yıldır PKK ile mücadele ediyor. Çünkü 32 yıldır Türkiye'yi yönetenler PKK ile ciddi bir mücadele ortaya koymadı. Son bir yıldır büyük bir mücadele var. Ancak 600'e yakın şehit verdik. Milyarlarca dolar harcadık, şehirler yakıldı, yıkıldı. Eğer ciddi bir mücadele ortaya konsaydı PKK 32 kez bitirilmişti."

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
title