Haberler

'Bütün İsrail'i Vurabiliriz'

İran Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Alevi, Bütün İsrail Topraklarını Vurabilecek Uzun Menzilli Füzelere Sahip Olduklarını Söyledi.

İran Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Alevi, bütün İsrail topraklarını vurabilecek uzun menzilli füzelere sahip olduklarını söyledi.

Tuğgeneral Alevi, yarı resmi Fars ajansına yaptığı açıklamada, İran'ın Cruise füzelerine karşı durmasının mümkün olmadığı yönündeki iddialar üzerine, bu füzelere karşı çok gelişmiş savunma sistemine sahip olduklarını, muhtemel bir saldırı durumunda ellerindeki füzelerle "çok sert" yanıt vereceklerini kaydetti.

İranlı general, İsrail'in İran'a saldırma ihtimaline ilişkin de "Bunlar siyonist rejimin psikolojik savaş teknikleri. Bu rejimin İran'a saldıracak gücü yok. Çünkü onlar gerçek güçten yoksunlar. Bize saldırmaları çok uzak bir ihtimal. Ama biz bütün ihtimallere karşı önlemlerimizi aldık, ülkemizi savunmaya hazırız" diye konuştu.

"Bütün İsrail topraklarını vurabilecek uzun menzilli füzelere sahibiz, ayrıca savaş uçaklarımızla da İsrail'i vurabiliriz" ifadesini de kullanan Tuğgeneral Alevi, "İsrail'in, İran füzeleri ve savaş uçaklarından nasıl bir darbe yiyeceğini iyi bildiğini" de söyledi.

İran-Irak savaşının başlangıç yıldönümünde kutlanan Kutsal Savunma Haftası dolayısıyla ayrı ayrı birer bildiri yayımlayan Devrim Muhafızları ve Silahlı Kuvvetler de "düşmanın olası her türlü saldırısına hazır olduklarını" belirtti.

İran'da ordu, Devrim Muhafızları ve Silahlı Kuvvetler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ağır silahlar ve uzun menzilli füzeler, Devrim Muhafızlarının kontrolünde bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title