Haberler

Butgem'de Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine törenle başladı. BUTGEM'de ilk etapta 20 farklı branşta 375 öğrenci eğitim görecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) BUTGEM binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, BUTGEM'in sanayi için yüksek vasıflı, ileri teknoloji kullanma becerisi kazanmış, sorumluluk ve özgüven sahibi teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla yoluna devam ettiğini söyledi.

Burkay, BUTGEM'in, firmaların işe aldıkları kişilere yeniden eğitim vermek zorunda kalması nedeniyle kurulduğunu ifade ederek, "Okullarımızdaki eğitim müfredatının iş hayatının reel ihtiyaçlarından uzak kalması, uygulama imkanlarının yetersizliği, özellikle bir dönem meslek liselerinin önüne konulan engeller, BUTGEM gibi çözüm alternatiflerini ortaya çıkarmıştır. Hızla gelişen günümüz çalışma koşullarının, çalışanların istihdamda sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak için yaşam boyu eğitim gerektirmesi de BUTGEM'in varlık sebeplerinin başındadır" diye konuştu.

Bursa dışından da büyük talep alan eğitimlerin, meslek edindirme ve geliştirme olarak iki alanda düzenlendiğini belirten Burkay, yılda 4 kez gerçekleştirilen eğitimlerde başarılı olan kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika aldıklarını hatırlattı.

Burkay, sadece sanayicilerin değil, ticaret erbabının taleplerine göre de nitelikli personel yetiştirmeye hazır olan merkezin, bilişim teknolojileri, telden araba kursu ve uygulamalı girişimcilik gibi farklı alanlarda da eğitimlerine ve ortak faydayı arttıracak işbirliklerine devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bursa'nın 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu, ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçtiği için BTSO burada da lokomotif oluyor. Gelinen noktada, hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem de üniversitelerimizle iş dünyası olarak aynı masa etrafında buluşup, teknik ve mesleki eğitim kurumlarımızdaki müfredatı reel ihtiyaçlara göre sürekli güncellememiz gerekiyor. Gençlerimiz için doğru rehberlik ve yönlendirmeyle, eğitimcilerin eğitimi anlayışı kapsamında kurumlarımızdaki eğitimcilerin gelişimleri için imkan sağlanması da öncelikli gündem maddelerimiz olmalıdır. Asıl olan insanımıza diploma değil, meslek edindirmektir. Bu kapsamda, Bursa sanayisinin talep ve ihtiyaçlarına göre devamlı revize edilen eğitimlerimizden yılda ortalama 2 bin 500 kursiyer yararlanıyor. Asıl sevindirici başarı ise kursiyerlerimizin yüzde 80 oranında kurs sonrası hemen istihdam edilebilmesidir."

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, törenin ardından tekstil sınıfı ve BUTGEM makine parkında incelemelerde bulundu, BUTGEM'dan sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener'den bilgi aldı. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Burkay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title