Haberler

Bütçe Ocak'ta 6 Milyar 96 Milyon YTL Açık Verdi

Merkezi Yönetim Bütçesi, Yılın İlk Ayında 6 Milyar 96 Milyon YTL Açık Verdi.

Merkezi yönetim bütçesi, yılın ilk ayında 6 milyar 96 milyon YTL açık verdi.

Maliye Bakanlığı, Ocak ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Ocak ayında merkezi yönetim bütçesinden 18 milyar 488 milyon YTL harcama yapıldı. Bütçe gelirleri ise 12 milyar 392 milyon YTL oldu. Böylece bu döneme ait bütçe açığı 6 milyar 96 milyon YTL olarak hesaplandı.

Ocak ayında, faiz dışı fazla da 925 milyon YTL oldu.

2007 merkezi yönetim bütçesinden Ocak ayında 7 milyar 21 milyon YTL faiz ödendi ve faiz dışı fazla 925 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Bütçe giderleri içinde en önemli kalemi faiz harcaması oluşturdu. Ocak 2007'de bütçeden 7 milyar 21 milyon YTL faiz ödemesi yapıldı.

Bütçe harcamalarının 4 milyar 488 milyon YTL'sini personel giderleri, 547 milyon YTL'sini sosyal güvenlik devlet primi ödemeleri, 838 milyon YTL'sini mal ve hizmet alım giderleri, 4 milyar 885 milyon YTL'sini cari transferler,146 milyon YTL'sini sermaye giderleri, 325 milyon YTL'sini sermaye transferleri ve 366 milyon YTL'sini borç verme kalemleri oluşturdu.

Ocak ayında bütçe gelirleri, 12 milyar 392 milyon YTL oldu. Bunun, 11 milyar 77 milyon YTL'si vergi gelirlerinden kaynaklandı.

Vergi dışı gelirlerin toplamı 1 milyar 230 milyon YTL, özel bütçeli idarelerin öz gelirleri 81 milyon YTL, düzenleyici ve denetleyici kurum gelirleri de 4 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Maliye Bakanlığı açıklamasında, vergi gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 arttığı belirtilerek, yıl sonu bütçe hedefinin yüzde 7'sinin bu ayda gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ''2007 bütçesinin; hükümetin ekonomi ve kamu maliyesi politikalarına uygun olarak tam bir kararlılık ve mali disiplin anlayışı içinde uygulanmaya devam edileceği'' kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title