Haberler

Busmek’in 6’ncı Gurur Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan meslek edindirme kurslarının 6'ıncı geleneksel sergisi Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı.

Vatandaşlara sanatsal alanda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarını yaşatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen BUSMEK, 6'ncı yaşını kutlarken, kursiyerlerin el emeği göz nuru olan eserler düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Merinos AKKM Fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Şahabettin Harput, Bursa Milletvekilleri Ali Kul, Canan Candemir Çelik, Hayrettin Çakmak, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile kursiyerler katıldı.

Hizmet vatandaşın ayağını gidince değer buluyor

Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlara yeni ufuklar açması nedeniyle BUSMEK'i çok önemsediklerini söyledi. Bu nedenle 7 merkez ilçede halkın kolaylıkla ulaşabileceği noktaları kurs merkezleri açtıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Hizmet vatandaşın ayağına gidince değer buluyor. Bir taraftan şehrin fiziki anlamda gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir taraftan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükselterek, daha nitelikli işgücü haline gelmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. Kurslarımız 67 branşta devam ederken, önümüzdeki günlerde gezici ekipler oluşturarak annelerimize yönelik olarak bilgisayar kursları vereceğiz. Bu sayede ev hanımlarımız bilgisayar öğrenerek, çocuklarının eğitimlerine daha fazla katkı verebilecekler. Kurslarımızda görev alarak, bu başarılı çalışmalara imza atılmasını sağlayan tüm eğitmenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

El emekleri değerlendirilmeli

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan çevreye kadar önemli hizmetlere imza attığına tanık olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ise, bu hizmetler için en hayırlı faaliyetlerden birinin de BUSMEK olduğunu söyledi. Vatandaşların bu kurslar sayesinde kabiliyetlerini ortaya çıkarma şansı bulduğunu ifade eden Arınç, "Büyükşehir Belediyemizden, daha fazla üretim yapılmasına katkı sağlaması ve belirlenecek noktalarda bu ürünlerin satışına imkan sağlamasını bekliyorum. Bu sayede kursiyerlerimiz de el emeklerinin karşılığını almış olurlar" diye konuştu.

Kültürel değerler yaşatılıyor

Belediyelerin düzenlendiği kursların yanında halk eğitim kurslarıyla da yılda yaklaşık 100 bin kişiye mesleki eğitim verildiğini hatırlatan Vali Şahabettin Harput ise, yok olmaya yüz tutan geleneksel sanatların yaşatılması açısında da bu kursların büyük önem taşıdığını söyledi. Turizm potansiyeli her geçen yükselen Bursa'da hediyelik eşyaların daha da ön plana çıkacağını hatırlatan Vali Harput, el emeği göz nuru eserlerin bu alanda iyi bir pazar payı yakalayabileceğini kaydetti.Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, kursları birincilikle bitiren kursiyerlere sertifikalarını verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de Arınç ve Vali Harput'a kursiyerler tarafından yapılan birer tablo hediye etti.Protokol üyeleri daha sonra kurdele keserek ziyarete açtıkları sergideki startları gezerek kursiyerlerden bilgi aldı. Başkan Altepe ve beraberindekiler bir ebru çalışmasını da dikkatle izledi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title