Haberler

Bush'un Ziyareti Dolayısıyla Batı Şeria'ya Abluka Uygulanacak

ABD Başkanı George W. Bush, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na inerken, ziyaret nedeniyle Batı Şeria'da bu gece yarısından sonra bölgeye tam abluka uygulanacak.

Abluka süresince, Filistinlilerin insani yardım ihtiyaçları ile ilgili geçişler, Bölge Koordinasyon ve irtibat ofisleri aracılığıyla sağlanırken, abluka 12 Ocak Cumartesi günü sonlandırılacak.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın emri doğrultusunda başlatılan abluka Bush'un İsrail ziyareti sırasında devam edecek. ABD Başkanı Bush'un gideceği Ramallah'ta temasları izleyecek olan basın mensuplarının da sıkı denetimlerden geçirileceği ifade edilirken, Filistin Yönetimi İçişleri Bakanı Abdürrezzak Yahya Filistin güvenlik güçlerinin, Bush'un ziyaret için hazırlıklı olduğunu söyledi.

Başkanlığı sırasında İsrail'le birlikte Filistin'i de kapsayacak ilk gezisini yapacak olan Bush daha önce, Teksas Valisi olduğu dönemde, 1998'de İsrail'e gelmişti.

(İA-EA-EA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title