Haberler

Bush'un Ortadoğu Turu

Mısır Bağımsız Milletvekili Mustafa Bekri, ABD Başkanı George W. Bush'un Mısır'a Gelmesine İzin Verilmemesi İçin Mısır Meclisi'ne Teklif Sundu.

Mısır Bağımsız Milletvekili Mustafa Bekri, ABD Başkanı George W. Bush'un Mısır'a gelmesine izin verilmemesi için Mısır Meclisi'ne teklif sundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e muhalefetiyle tanınan Bağımsız Milletvekili ve El Usbu Gazetesi Başyazarı Mustafa Bekri, ABD Başkanı Bush'un Mısır'a gelmesine izin verilmemesi ve resmi karşılamada bulunulmaması için meclise teklifte bulundu. Bush'un Ortadoğu ziyareti kapsamında 16 Ocak'ta Mısır'a düzenleyeceği ziyareti engellemek amacıyla Bekri, Mısır Meclisi'ni konuyu görüşmek üzere acil toplantıya davet etti. Bekri, gerekçe olarak da Bush'un savaş suçlusu olduğunu, Irak'ta 1 milyondan fazla

Iraklı'nın ölümünden, 8 milyon insanın da zorunlu göçünden sorumlu olduğunu iddia etti. Bush'un Irak'a saldırmasının ve Saddam'ı astırmasının hiçbir kanuni dayanağının bulunmadığını söyleyen Bekri, Filistin'de seçimle iktidara gelen azledilmiş Başbakan İsmail Haniye'nin suikastla öldürülmesini onayladığını iddia ettiği Bush'un bir savaş suçlusu olduğunu ileri sürdü.

(HA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title