Haberler

Bush'tan İran'a Gözdağı

ABD Başkanı George Bush, İran'ı, 'Ülkesinin Bu Yüzyılda Karşılaştığı En Büyük Tehditlerden Biri' Olarak Göstererek, 'İran'ın Irak'ta Yanlış Tercih Yapması Durumunda ABD'nin, Çıkarlarını, Askerlerini ve Iraklı Ortaklarını Korumak İçin Harekete Geçeceğini' Söyledi.

ABD Başkanı George Bush, İran'ı, ''ülkesinin bu yüzyılda karşılaştığı en büyük tehditlerden biri'' olarak göstererek, ''İran'ın Irak'ta yanlış tercih yapması durumunda ABD'nin, çıkarlarını, askerlerini ve Iraklı ortaklarını korumak için harekete geçeceğini'' söyledi.

Bush Beyaz Saray'da yaptığı Irak ile ilgili açıklamada, İran'a da oldukça geniş bir yer ayırdı.

ABD Başkanı ''Irak, ABD'nin bu yüzyılda karşılaştığı en büyük 2 tehdidin çakıştığı yer. Bu tehditler El Kaide ve İran. Eğer Irak'ta başarısız olursak, El Kaide kendisine, bize, dostlarımıza ve müttefiklerimize saldırmak için Irak'ta bir sığınak elde etmiş olacak. Başarısız olursak, Irak'taki boşluğu İran dolduracak. Bizim başarısızlığımız İran'ın radikal liderlerini ve onların bölgeye hakim olma ihtirasını ateşleyecek'' dedi.

''Tahran'daki rejimin bir tercih yapması gerekiyor'' diyen Bush, şöyle devam etti.

''İran, ya komşusu Irak ile barış, güçlü ekonomik ve kültürel ilişkiler içerisinde yaşayacak veya Irak halkını korkuya düşüren illegal militan grupları silahlandırıp eğitecek. İran doğru tercih yaparsa ABD, İran ve Irak arasında barışçı ilişkiyi cesaretlendirecek. İran yanlış tercih yaparsa ABD, çıkarlarımızı, askerlerimizi ve Iraklı ortaklarımızı korumak için harekete geçecek'' diye konuştu.

Bush bugün yaptığı açıklamada, Irak'taki Amerikan askerlerinin azaltılması sürecine ara verilmesini öneren komutanlara da olumlu karşılık verdi. Bush komutanlara, muharip güçlerin Temmuz ayına kadar kısmi azaltmaya devam edilmesi, ardından azaltma sürecinin dondurulması konusunda yetki verdiğini söyledi.

Bush konuşmasında, Irak'taki savaşın finansmanını, asker çekme planına bağlayan her tür yasayı da veto ederek Kongre'ye geri göndereceğini vurguladı.

Başkan Bush, Irak ve Afganistan'da görev yapacak birliklerin bu ülkelerde bulunma süresinin 15 aydan 12 aya düşürüldüğünü de açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title