Haberler

Bush: "Ortadoğu Ziyaretim Barış Amaçlı"

ABD Başkanı George W. Bush, Gelecek Hafta Ortadoğu'ya Yapacağı Ziyaretin, İsrail ile Filistinliler Arasında Barışı Sağlanmayı ve İran'ın "Saldırgan Heveslerini" Durdurmayı Amaçladığını Söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush, gelecek hafta Ortadoğu'ya yapacağı ziyaretin, İsrail ile Filistinliler arasında barışı sağlanmayı ve İran'ın "saldırgan heveslerini" durdurmayı amaçladığını söyledi.

Bush, Salı günü başlayacağı Ortadoğu ülkelerini kapsayan ziyareti öncesi haftalık radyo konuşmasında yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun ABD için çok büyük stratejik öneme sahip bir bölge olduğunu ve bu ziyareti sabırsızlıkla beklediğini belirterek, ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Kasım sonunda ABD'de Annapolis konferansında başlattıkları barış görüşmelerini ilerletmeleri için teşvik edeceğini kaydetti.

Bush, "Bu zor bir çalışma olacak. Çetrefilli sorunlar konusunda zor kararlar almayı gerektirecek. Ama gelecek için iyimserim. Amerika'nın her iki tarafa yardıma hazır olduğunu açıkça ifade edeceğim" dedi.

Bush, "Onlara Amerika'nın, bölgedeki dostlarımızın güvenliği için gerekeni yapacağı güvencesi vereceğim. Beyrut, Bağdat ve Tahran'daki demokrat ve reformculara destek olacağız. Biz özgürlük, adalet ve barış geleceği inşa etmek isteyen herkesin yanında yer alacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title