Haberler

Bush Neden "Sınırdaki Sorunlar" Dedi

Yeni Irak Planını Açıklayan Amerika Başkanı George W. Bush'un Konuşmasında Terör Örgütü PKK'dan Söz Etmek Yerine "Türkiye ile Irak'ın Sınırdaki Sorunlarından" Söz Etmesi Dikkat Çekti.

Yeni Irak planını açıklayan Amerika Başkanı George W. Bush'un konuşmasında terör örgütü PKK'dan söz etmek yerine "Türkiye ile Irak'ın sınırdaki sorunlarından" söz etmesi dikkat çekti. Amerikan Büyükelçiliği Sözcüsü, Bush'un sözlerine "PKK ile ilgili konular" ifadesiyle açıklık getirdi.

Amerika Başbakanı George W. Bush yeni Irak planı Ankara'da incelenirken açıklamasında kullandığı ifadeler dikkat çekti. Konuşmasında terör örgütü PKK'ya değinmeyen Bush'un "Biz Türkiye ve Irak Hükümetleri ile çalışarak sınırlarındaki sorunları çözmelerine yardımcı olacağız" soru işaretlerine neden oldu. Amerika'nın ilk kez "sınırdaki sorunlar" ifadesini kullanması ve tarafsız bir üslup benimsemesi dikkatleri bu sorunların ne olduğuna çevirdi.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü bu ifade ile ne kastedildiği sorusuna, "PKK ile ilgili konular" yanıtını verdi. Amerikalı Sözcü "Sınır sorunu" olduğu yönünde bir anlam çıkartılmaması gerektiğini vurguladı ve "ABD hem Türkiye'nin hem de Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini hep vurgular" dedi.

Türk yetkililer ise Bush'un cümlesinin "PKK nedeniyle yaşanan sorunlar" olarak algılandığını belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title