Haberler

Bush, İran Konusunda AB'nin Desteğini Aldı

ABD Başkanı George W. Bush, İran'a Karşı Daha Sert Yaptırımlar Uygulanması Konusunda Avrupa Birliği'nden (AB) Destek Aldı.

ABD Başkanı George W. Bush, İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulanması konusunda Avrupa Birliği'nden (AB) destek aldı.

Bugün Slovenya'da yapılan ABD-AB liderler zirvesi sonrasında AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bush, İran bankalarının "silahlanma ve terörizme destek vermek için" uluslararası bankacılık sistemini suistimal edemeyeceğini" ve Avrupalı müttefikleriyle birlikte bu meseleye ilişkin ilave tedbirler alınması konusunda fikir birliği içinde olduklarını söyledi.

İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin uyarılarını da tekrarlayan Bush, Tahran yönetiminin nükleer çalışmalarına son vermesi gerektiğini, aksi takdirde yeni yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Bush, "Görüşmelerde birçok problemi masaya yatırdık. İran konusunda oldukça fazla zaman harcadık. Nükleer silaha sahip bir İran, dünya barışı için inanılmaz bir tehlike olacaktır. Tecritle karşı karşıya kalabilir ya da bizimle daha iyi ilişkiler içinde olabilirler. Şimdi, onları durdurmak için hepimizin birlikte çalışmasının zamanı" diye konuştu.

AB'nin dış ilişkilerden sorumlu komiseri Benita Ferrero-Waldner ise, görüşmelerde İran bankalarına ait hesapların dondurulması konusunun görüşüldüğünü belirterek, AB üyesi 27 ülke dışişleri bakanının İran'a karşı sert tedbirler alınması gerektiği konusunda mutabık olduğunu kaydetti.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title