Haberler

'Bush, İran'a Askeri Saldırı Peşinde'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (Fao) Tarafından Düzenlenen Zirve Toplantısında Bugün Yaptığı Konuşmanın Ardından Bir de Basın Toplantısı Düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından düzenlenen zirve toplantısında bugün yaptığı konuşmanın ardından bir de basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in aleyhindeki açıklamalarına sahip çıkan Ahmedinejad, FAO Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı George Bush'un İran'a savaş açmak için uğraştığını savunarak, ''Bush, İran'a karşı askeri saldırı peşinde. Bunu gerçekleştirmek için birkaç kez muhtelif bahanelerin ardına sığındıysa da başaramadı. Başarması da mümkün değil. İran?ın nükleer programı da sadece savaş bahanesi olarak kullanılıyor" dedi.

Ahmedinecad'ın, basın toplantısında İran'ın devrim lideri Ayetullah Humeyni'yi, Hz. İsa ile kıyaslaması da dikkati çekti.

Ahmedinecad, ''Ayetullah Humeyni, Hz. İsa ile aynı hedefleri paylaşıyordu. Mesih İsa, savaş ve saldırıya karşı olan bir barış elçisiydi. Humeyni de sevgi ve adalet için mücadele etmiş bir şahsiyettir'' diye konuştu.

Ahmedinecad, bir gazetecinin kendisine, İsrail'in dünya haritasından silinmesi gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatmasına karşılık olarak ise şu ifadeleri kullandı:

''Ben sadece yaşanmakta olan gelişmelerden hareketle, olacak bir şeyden söz ettim. Bilinçli analistler, sözlerimi değerlendireceklerdir. O dediğim olacaktır. Bu, Avrupa Birliği'nin de yararına olacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title