Haberler

Bush, Iraklı Liderlerden Hayal Kırıklığına Uğradığını Söyledi

ABD Devlet Başkanı George W. Bush, Irak'taki Siyasi Liderlerden Dolayı Hayal Kırıklığına Uğradığını Söyledi. Bush, Başbakan Nuri El Maliki'nin Yerine Bir Başkasının Gelip Gelmeyeceğine de Iraklı Seçmenlerin Karar Vereceğini İfade Etti.

ABD Devlet Başkanı George W. Bush, Irak'taki siyasi liderlerden dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Bush, Başbakan Nuri El Maliki'nin yerine bir başkasının gelip gelmeyeceğine de Iraklı seçmenlerin karar vereceğini ifade etti.

Kanada'da açıklamalarda bulunan ABD lideri Bush, "Irak'ta yönetim bakımından genel olarak bir hayal kırıklığı var" dedi. Amerikalı bir milletvekilinin Maliki'nin yerine bir başkasının başbakanlığa getirilmesi açıklamasıyla ilgili olarak da Bush, "Temel mesele şudur; hükümet halkın taleplerini yerine getirebiliyor mu? Eğer hükümet halkın taleplerini yerine getiremiyorsa halk da hükümeti değiştirir. Buna karar verecek olanlar da Amerikalı siyasetçiler değil Iraklılar'dır" diye konuştu.

Bush, ABD'de mortgage sektöründe yaşanan ve tüm dünyayı da etkileyen krizle ilgili olarak ise, Amerikan piyasalarında yeteri kadar likidite olduğunu ifade etti.

(AFP-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title