Haberler

Bush: "Irak'taki Olaylar Endişe Yarattı"

ABD Başkanı George Bush, Irak'ta geçen ay meydana gelen olayların, kendisinde ciddi bir endişe yarattığını söyledi.

Bush, Beyaz Sarayda düzenlediği basın toplantısında soru-cevap bölümünden önce yaptığı açıklamada, Irak'ta bu ay Irak'ta 93 Amerikan askerinin öldüğünü, bunun 2005 ekim ayından bu yana en yüksek rakam olduğunu söyledi.

Bush, yine bu ay 300'den fazla Iraklı güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Iraklı siviller, teröristler, direnişçiler, yasa dışı milisler, silahlı örgütler ve suçluların elinde tarifsiz bir şiddet yaşıyor" dedi.

Bu olayların kendisinde ve Amerikan halkında ciddi bir endişe yarattığını belirten Bush, "Birçok Amerikalının Irak'taki durumdan hoşnut olmadığını biliyorum. Ben de değilim" yorumunu yaptı.

ABD Başkanı George Bush, görev tamamlanmadan Irak'tan ayrılmadıkları sürece savaşı kazanacaklarını savunarak, Amerikalıların, mezhep çatışmalarında taraf olmak veya rakip grupların çapraz ateşinde kalmak niyetinde olmadığını belirtti.

Bush ayrıca dünyanın, İran ve Suriye'nin Irak'taki mezhep çatışmasının bastırılmasına yardım etmesini beklediğini ifade ederek, İran bir nükleer program peşindeyken bu ülkeyle doğrudan birlikte çalışma görüşünü reddetti ve "Uranyum zenginleştirmeyi kanıtlanabilir biçimde durdururlarsa ABD onlarla masaya oturur" diye konuştu.

Bu arada Bush, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'yi Irak'ta amaçlara ulaşmak için ''gereken kişi'' olarak nitelendirdi.

Bush, Maliki için ''Benimle aynı amaçlara ulaşmak istiyor ve zor kararlar alıyor'' dedi.

ABD kamuoyu yoklamaları, halkın güçlü bir şekilde Irak'taki savaşa karşı çıktığını gösteriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title