Haberler

Bush: "Irak'ta Yeni Bir Yaklaşıma İhtiyacımız Var"

ABD Başkanı George Bush, Irak'ta Yeni Bir Yaklaşım Gerektiğini Söyledi.

ABD Başkanı George Bush, Irak'ta yeni bir yaklaşım gerektiğini söyledi.

Bush'un, Irak savaşında en yakın müttefiki İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

ABD Başkanı, Irak Çalışma Grubu'nun ABD stratejisinin değiştirilmesi çağrısında bulunan raporundan bir gün sonra yaptığı açıklamada, "Yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. ABD ve Büyük Britanya için güç bir zaman ve zor bir an. Önümüzdeki görev zorlu" dedi.

Raporun "çok yapıcı" olduğunu ve "ciddi bir incelemeyi hak ettiğini" söyleyen Bush, şartlar izin verirse Amerikan birliklerinin 2008 başına kadar çekileceklerini belirtti.

Bush ayrıca, İran ve Suriye'nin Irak hükümetini desteklemesi ve terörizme destek vermekten vazgeçmesi çağrısında bulundu.

İngiltere Başbakanı Tony Blair de geçmişteki politikalarının eleştirilmesine rağmen Irak Çalışma Grubu'nun raporunun sonuçlarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Blair, "Başarılı olduğumuzdan emin olmak için artık gerekli olan unsurlar üzerinde yoğunlaşmamızın önemli olduğunu düşünüyorum çünkü başarısızlığın sonuçları acı verici" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title