Haberler

Bush: ''Irak Hükümetine Destek İçin Baskı Yapacağım''

ABD Başkanı George Bush, Avrupa, Asya ve Ortadoğu liderlerine yeni Irak hükümetine desteklerini artırmaları için baskı yapacağını söyledi.

ABD Başkanı George Bush, Avrupa, Asya ve Ortadoğu liderlerine yeni Irak hükümetine desteklerini artırmaları için baskı yapacağını söyledi.

Bush, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin uluslararası toplumdan daha çok yardım istediğini belirterek, ''Bu görevde ona yardım edeceğiz'' ifadesini kullandı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan bağışçı ülkeler toplantısında söz verilen 13 milyar doların Irak'a aktarıldığını da söyleyen Bush, ''Irak'taki yeni hükümete yardım etmeye ve bağış yapmaya söz verenleri, bu sözlerini yerine getirmeleri için teşvik ediyoruz'' dedi.

Irak'ın başkenti Bağdat'a beklenmedik bir ziyarette bulunan Bush, Başbakan El Maliki'nin ülkeyi barışın hüküm sürdüğü bir yer haline getirmekteki kararlılığına güvendiğini de kaydetti.

Bir soru üzerine Guantanamo üssünü kapatmak istediğini, ancak öncelikle buradaki ''çok tehlikeli'' mahkumlar konusunda bir plan yapılması gerektiğini söyleyen Bush, ''Guantanamo'yu kapatmak isterim ama aynı zamanda orada çok tehlikeli bazı insanları tuttuğumuzun farkındayım ve mahkemelerimize onları çıkartmak için bir plan yapmamız daha iyi olur'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title