Haberler

Bush Duvarı Gördü

Ortadoğu Turunda Bulunan ABD Başkanı Bush, İsrail'den Ramallah'a Geçerken Hava Muhalefeti Nedeniyle Helikopter Yerine Karayoluyla Gitti.

Ortadoğu turunda bulunan ABD Başkanı Bush, İsrail’den Ramallah’a geçerken hava muhalefeti nedeniyle helikopter yerine karayoluyla gitti. Böylece Filistin-İsrail ihtilafının bütün sembollerini de görmüş oldu. Yahudi yerleşim birimlerini ve İsrail’in ördüğü güvenlik duvarını...

ORTADOĞU turu kapsamında Batı Şeria’ya giden Başkan George Bush, Filistin lideri Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede, görev süresi içinde İsrail ve Filistin arasında barış anlaşması imzalanacağından emin olduğunu söyledi. Bush, kötü hava şartları yüzünden, İsrail’den Batı Şeria’ya hava yerine kara yoluyla gidince, barışın önündeki engelleri görme olanağı buldu.

ABBAS’I ÖVDÜ, HAMAS’I YERDİ

Bush, Yaser Arafat’ın üç yıl süreyle İsrail ordusunun kuşatmasında kalan Ramallah’taki Mukata karargahına gelişinde, kırmızı halıyla karşılandı. Bush ile Abbas, olağanüstü sıkı güvenlik önlemleri altında yaptıkları yarım saati aşan görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Bush, basın toplantısında, Abbas’ı, barış yolundaki çabalarından dolayı övdü. Dünya barışının, özgürlüğün evrenselliğine dayandığını söyleyen Bush, Abbas’ın Filistinlilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çok sıkı çalıştığını vurguladı. Bush, "Kalıcı barış için, Başkan Abbas ile İsrail Başbakanı Olmert’in bir araya gelmeleri ve zor seçimler yapmaları gerekiyor. Bunu yapacaklarına inanıyorum. Görevimden ayrılmadan, imzalanmış bir barış anlaşması olacak. İnancım budur" dedi.

Bush, İsrail müdahaleleriyle Filistin yönetiminin nasıl başarılı olabileceğine ilişkin soruya, İsrail’in sınırlarında, saldırılarda bulunabilecek bir devlet istemediğini, güvenliğinin önemli olduğunu söyledi.

Bush, Gazze’deki durumla ilgili bir soruya karşılık, Gazze’de, Batı Şeria’dakine rakip bir vizyon olduğunu belirtti ve Hamas’ın bölge halkına ıstıraptan başka bir şey vermediğini savundu.

Checkpoint şakası

Bush Kudüs’ten, 20 km. uzaklıktaki Ramallah’a 45 araçlık bir konvoyla giderken İsrail kontrol noktalarından geçti. Bush, Ramallah’a vardığında, çevresindekilerle, "Konvoyumuzun hiç durmadan yol aldığını duymaktan mutlu olabilirsiniz. Ama sıradan bir kişiye ne olur onu bilemem" diye şakalaştı. Bush, Abbas ile görüşmeden sonra, Batı Şeria’nın İsa Peygamber’in doğduğu yer olarak kabul edilen Beytüllahim kentine helikopterle gitti ve kent merkezindeki Milad Kilisesi’ni ziyaret etti.

body,td,th {

font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;

font-size: 12px;

}

.yorumpuan-yd-bg { border:1px solid #f6f0db; background:#fffff7; padding:1px; }

.yorumpuan-yd-text { font-size:11px; color:#2c2405; height:20px; font-weight:bold; }

.yorumpuan-1 { background:#cc0000; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-1-link { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-2 { background:#ff0000; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-2-link { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-3 { background:#9d852e; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-3-link { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-4 { background:#05b100; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-4-link { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-5 { background:#037e00; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-5-link { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-none { background:#c3c3c3; height:20px; width:50px; text-align:center; }

.yorumpuan-3-none { font-size:11px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#ffffff; }

.yorumpuan-yuzde-1 { font-size:11px; background:#fbf3d7; color:#685920; height:20px; text-align:center; }

.yorumpuan-yuzde-2 { font-size:12px; background:#fbf3d7; color:#2c2405; height:20px; font-weight:bold; text-align:center; font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif; }

 

Yorumlarınızı Yazınız

Bu haber hakkında henüz yorum yok

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title