Haberler

Buşehr Nükleer Santralinin Yakıtı İran'a Taşınmaya Başladı

İran, Buşehr Nükleer Santralinin Yakıtının Gönderilmeye Başladığına İlişkin Haberleri Doğruladı.

İran, Buşehr nükleer santralinin yakıtının gönderilmeye başladığına ilişkin haberleri doğruladı.

İran Öğrencileri Haber Ajansı İSNA'ya konuşan İran Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Gulam Rıza Agazade, santral yakıtının İran'a gönderilmesinin nükleer çalışmaları açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Atılan adımın İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili sorunların çözümünde etkili olacağını belirten Agazade, "Buşehr nükleer santralinin yakıtı İran'a gönderilmeye başlamıştır. Ayrıca belirlenen zaman birimi içersinde İran'a taşınacaktır" dedi.

Önümüzdeki bir yıl içerisinde İran'a gönderilecek yakıtın, santralin çalışmaya başlaması için kullanılacağını dile getiren Agazade, Ruslar ile santralin çalışması için tüm mali ve teknik sorunların çözüldüğünü kaydetti.

Konuya ilişkin İSNA'ya bilgi veren adının açıklanmasını istenmeyen bir kişi, İran'a bir yıl içersinde 82 ton nükleer yakıt gönderileceğini ifade etti.

Buşehr nükleer santralinin yakıtının Mart 2007'de İran'a teslim edilmesi ve 6 ay sonrası da santralin çalışmaya başlaması planlanmıştı ancak Ruslar defalarca farklı bahanelerle, yakıtın teslimatını ertelemişti.

(SS-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title