Haberler

Bursasporlu Futbolcuların En Zor Maçı

- Bursasporlu futbolcuların en zor maçıBURSA - Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Batalla ile genç oyuncu Furkan Soyalp, katıldıkları bir organizasyonda görme engelli vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla gözlerini bandajla kapatarak topa vurmaya çalıştı.

- Bursasporlu futbolcuların en zor maçı

BURSA - Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Batalla ile genç oyuncu Furkan Soyalp, katıldıkları bir organizasyonda görme engelli vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla gözlerini bandajla kapatarak topa vurmaya çalıştı. Görme engelli oyuncularla karşılıklı olan paslaşan Batalla ve Furkan zor anlar yaşarken, bir görme engelli sporcunun yanlış pas atan takım arkadaşına yönelik, "Batalla karşında, sağında değil ki sağa atıyorsun. Kör müsün?" demesi gülüşmelere neden oldu.

3. Lig B1/B2 Grubu Erkekler Türkiye Şampiyonu Bursa Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Futbol Takımı Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi'nde bulunan bir halı sahada Bursalı iş adamları ile maç yaptı. Grubunda şampiyon olan Bursa Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Futbol Takımı aracılığıyla Türkiye'de görme engelli vatandaşlara ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için kendilerinin, engellerini aşıp gerçekleştirdikleri başarılar için farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen organizasyona Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, takım kaptanı Pablo Batalla ile genç oyuncu Furkan Soyalp de katıldı.

"Batalla karşında duruyor kör müsün?"

Renkli görüntülere sahne olan organizasyon öncesi Fransız teknik adam Paul Le Guen, oyunun kurallarına ilişkin görme engelli oyunculardan bilgi aldı. Ardından Arjantinli yıldız Pablo Batalla ile genç oyuncu Furkan Soyalp, gözlerini bandajla kapatarak görme engelli oyuncularla içerisinde zil bulunan topla paslaşmaya çalıştı. Bir görme engelli oyuncunun pası yanlış yere atan takım arkadaşına, "Batalla karşında duruyor, sen sağına atıyorsun. Kör müsün?" demesi gülüşmelere neden oldu.

Eski kaptan Ömer Erdoğan da katıldı

Organizasyona katılan Bursaspor'un eski kaptanlarından Ömer Erdoğan, "Maalesef böyle bir davet alınca öğrenebildik Bursa'da böyle bir takımın birinci ligde mücadele ettiğini. Daha önce de gidip izlemek isterdik. Renklerini değiştirmeleri gerekiyor. Yeşil-beyaz giymeleri bence daha güzel olur. Bu tür organizasyonlarda bizlerin olması onların arkalarında birilerinin destek olduğu anlamına geliyor. Bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Durgut: "Dikkatleri bu alana çekmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz"

Organizasyonu düzenleyen Bursa Kükürtlü Lions Derneği Başkanı Ceren Durgut da görme engellilerle ilgili olmaya çalışan bir kulüp olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Farkındalık oluşturmak için ekim ayı çok önemlidir. Biz Kükürtlü Lions olarak böyle bir maç düzenleyerek dikkatleri bu alana çekmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Burada olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Furkan Soyalp: "Bugün burada olmak bizim için bir gurur"

Genç oyuncu Furkan Soyalp de, "Ben de bu ailenin bir parçasıyım ve her zaman da böyle olacağım. Bugün burada olmak bizim için bir gurur. Bu arkadaşlarımız bize şikayet etmemiz gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Onların bize gerçekleri yüzümüze vurdukları için ben de onlara teşekkür ediyorum" dedi.

"Sen görerek biz körken sizi yeneriz"

Arjantinli yıldız Pablo Batalla'nın maçın başında, "Ben de biraz oynayacağım ama gözlerimi kapatamam" demesi üzerine görme engelli bir sporcu, "Sen görerek biz körken sizi yeneriz" demesi gülüşmelere neden oldu.

Organizasyonda maçın başlama vuruşunu gerçekleştiren Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Gerçekten tüm desteğimle takımın yanında olduğumu söylemek istiyorum. Şehrimizde böyle bir takım varken tüm desteğimizi onlara yöneltmeliyiz. Onların yanlarında olduğumuzu gösterebilmek adına da bu akşam gerçekten çok güzel bir fırsat oldu" diye konuştu.

Organizasyon yapılan maçla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Paul Le Guen Bursaspor Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title