Haberler

Bursaspor'un Transferde Uğrak Noktası Afrika Kıtası

BURSASPOR bu sezonki transferlerinde Afrika kıtasına yönelmiş durumda.

BURSASPOR bu sezonki transferlerinde Afrika kıtasına yönelmiş durumda. Yeşil beyazlı ekip, Moussa Sow ile birlikte bu sezon Afrika kıtasından 7'nci oyuncu transferini gerçekleştirecek.

Transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor, yıldız oyuncu Moussa Sow için gün sayarken yeşil beyazlı ekibin bu sezon transferde uğrak noktası Afrika kıtası oldu. Timsah, sezon başında Kongo'dan Dzon Delarge, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Jires Kembo, Gana'dan Emmanuel Badu ve U21 Takımı'na aldığı Kofi Atta ile Nijerya'dan William Troost-Ekong, Mikel Agu ve daha önce U21 Takımı'na aldığı Paschal Onyedika Okoli'yi  kadrosuna katarken, son olarak bu isimlere Senegal'den Moussa Sow'un da dahil olması bekleniyor. Böylelikle yeşil beyazlı ekip bu sezon Afrika kıtasından 8 transfer gerçekleştirmiş olacak.

LE GUEN ETKİSİ

Bu durumdaki en etkili isim ise Teknik Direktör Paul Le Guen. Bursaspor'dan önce uzun süre boyunca Afrika'da milli takımlar çalıştıran; Nijerya, Umman ve Kamerun'da görev yapan Fransız çalıştırıcı, bu coğrafyadaki oyuncuları iyi tanırken, transfer ettiği isimlerden de yüksek verim aldı. Ekong, Agu ve Jires Kembo özellikle ligin ilk yarısında performanslarıyla ön plana çıkarken Badu ve Delarge ise zaman zaman gole yönelik katkılarıyla dikkat çekti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

Öte yandan Bursaspor'un kadrosuna bakıldığında her coğrafyadan farklı bir isim dikkat çekiyor. Son olarak Kardemir Karabükspor'dan Rumen oyuncu Gheorghe Grozav'i kadrosuna katan Bursaspor'a bu sezon gelen Afrikalı oyuncular dışında; Avustralya'dan Aziz Behich, Brezilya'dan Titi, Arjantin'den Pablo Batalla, Senegal'den Ricardo Faty, Romanya'dan Bogdan Stancu, Hollanda'dan Josua John da yer alıyor. Şilili Cristobal Jorquera ile ise yollar ayrılacak.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Bursaspor Senegal Nijerya Afrika Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title