Haberler

Bursaspor ile Galatasaray Ligde 100'üncü Randevusunda

Bursaspor ile Galatasaray, yarınki mücadele ile birlikte Süper Lig'deki 100'üncü randevularına çıkıyor.

Bursaspor ile Galatasaray, yarınki mücadele ile birlikte Süper Lig'deki 100'üncü randevularına çıkıyor. Sarı kırmızılılar önceki 99 maçın 51'ini kazanırken aynı zamanda son 13 maçtır da yeşil beyazlılara karşı mağlubiyet yüzü görmüyor.

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, oldukça kritik maçta Galatasaray'ı ağırlayacak. Şampiyonluk yarışı veren sarı kırmızılılar ile zorlu bir mücadeleye çıkacak olan yeşil beyazlılar, ateş hattından kurtulmak için ter dökecek. Ligin 26'ncı haftasında karşı karşıya gelecek iki ekibin de şiddetle puanlara ihtiyacı bulunurken; Bursaspor haftaya 28 puanla, Galatasaray ise 49 puan ile girdi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak maçı ise Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve İsmail Şencan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat.

GALATASARAY'IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Bursaspor ile Galatasaray, yarınki mücadele ile birlikte Süper Lig'de 100'üncü kez karşılaşacak. Geride kalan 99 karşılaşmada ise sarı kırmızılıların üstünlüğü göze çarpıyor. Bu mücadelelerin 51'ini sarı kırmızılılar kazanırken, 22 maçta ise gülen taraf yeşil beyazlılar oldu. İki takımın ligdeki randevularında diğer 26 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında oynanan maçta ise Bursaspor, Aytaç Kara ile öne geçerken sarı kırmızılı ekip ise Eren Derdiyok'un golüyle skora denge getirmiş ve maç 1-1 sona ermişti.

BURSASPOR 13 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Son maçlarda da Bursaspor, Galatasaray'a karşı şanssızlığını kıramıyor. Yeşil beyazlılar, Süper Lig'de sarı kırmızılılara karşı oynadığı son 13 maçı kazanamadı. Bu mücadelelerin 8'inde Galatasaray kazanan taraf olurken, 5 karşılaşma da berabere bitti. Galatasaray ise, Bursaspor ile rekabetinde lig tarihindeki en uzun yenilmezlik serisine ulaştı. Bursa'da oynanan son maçlarda da yeşil beyazlılar, rakibini son 6 maçtır yenemiyor. Bu mücadelelerde 3'er beraberlik ve mağlubiyetle sahadan ayrılan Bursaspor, rakibini iç sahada en uzun süre yenemediği seriyi yaşıyor.

ARSLANBOĞA DAHA ÖNCE BİR KEZ YÖNETTİ

Maçın hakemi Suat Arslanboğa, Bursaspor ile Galatasaray'ın daha önce bir maçını yönetti. 2015/16 sezonunda İstanbul'da oynanan lig mücadelesini sarı kırmızılılar, 3-0 kazandı. Arslanboğa, daha önce Bursaspor'un 14 maçını yönetirken yeşil beyazlılar bu mücadelelerde 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Bursaspor'a 3, rakiplerine ise 5 kırmızı kart çıktı. Galatasaray ise, Arslanboğa'nın yönettiği 11 maçta da yenilmedi. 9 galibiyet alan sarı kırmızılılar, 2 kez de rakipleriyle puanları paylaştı. Sarı kırmızılılara ve rakiplerine ise ise ikişer kırmızı kart çıktı.

TERİM, AYBABA'YA ÜSTÜN

Birbirini yakından tanıyan iki teknik adam Samet Aybaba ile Fatih Terim ise, teknik direktörlük kariyerlerinde 12'nci kez karşılaşıyor. Önceki 11 maçta Aybaba, Terim'e karşı yalnızca bir galibiyet alırken; buna karşın Terim'in takımları, 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Samet Aybaba, Fatih Terim'e karşı tek galibiyetini ise geçen sezon Demir Grup Sivasspor'u çalıştırdığı dönemde Sivas'ta oynanan maçta Galatasaray'ı 2-1 yenerek aldı.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

İki takımda da bu maç öncesinde eksiklikler bulunuyor. Bursaspor'da tedavileri devam eden Tunay Torun ve Barış Yardımcı'nın Galatasaray maçında forma giyebilme ihtimali oldukça düşük. Bunun dışında yeşil beyazlılarda Diafra Sakho da hafta içi antrenmanları sakatlığı nedeniyle kaçırırken, sarı kırmızılılara karşı forma giymesi bekleniyor. Galatasaray'da ise Nagamato, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Bursaspor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title